Dev röportaj! Finansgundem.com sordu, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar konuştu

VOLKAN KARSAN - FINANSGUNDEM.COM - LEFKOŞA - KKTC / ÖZEL RÖPORTAJ Bir kuş gibi süzülüyoruz havadan.

Dev röportaj! Finansgundem.com sordu, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar konuştu

VOLKAN KARSAN - FINANSGUNDEM.COM - LEFKOŞA - KKTC / ÖZEL RÖPORTAJ

Bir kuş gibi süzülüyoruz havadan. Tekerleri başkente değen uçağın merdivenlerinden inerken ‘hürriyet, eşitlik’ havası doluyor ciğerlerimize. Derin derin çekiyoruz, ‘ohhh’ diyoruz. Burası ‘Yavru’ Vatan. Ama ‘büyümüş’ anlıyoruz!

Kıbrıs’ın sıcağı da bir başka oluyor. Yüzünüzü yalıyor, bedeninizin her köşesinden fışkırıyor. Tam deniz zamanı ama biz Mavi Vatan’a yakın olduğumuz kadar gök mavisi sulara uzağız, adanın ortasında, karadayız.

Girne ne kadar eğlenceli bir kentse, Lefkoşa bir o kadar sakin, tarih ve kültür yuvası. Girne’nin ışıltısı şenliğinden gelirken, ağırbaşlı başkenti ‘bağımsızlık meşalesi’ aydınlatıyor.

Eşitsizliğin bittiği, bağımsızlığın başladığı sınır

Çok özel buluşmaya vaktimiz var, sokakları, caddeleri turluyoruz. Vitrinleri ünlü markalarla süslü mağazaları dolaşıyoruz. Bir kahve içimi soluklanıyoruz. Kimse koşturmuyor ama her iş halloluyor. Katliamın tarihi ‘Barbarlar Müzesi’ o kanlı günleri unutturmuyor. Eşitsizliği sona erdiren Yeşil Hat’ta özgürlüğün kıymeti koca koca yazıyor: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Görmeyenlere duyurulur.  

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda sıcak ve samimi dakikalar

Yerküredeki en genç Türk devletinin seçilmiş Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gündem Medya Grubu üyesi, Türk internet ekonomi medyasının rakipsiz, ödüllü sitesi Finans Gündem’i bekliyor. Lefkoşa’ya hakim bir noktadaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda buluşuyoruz Sayın Tatar’la. Konuşacak, sorulacak o kadar konu var ki.

Cumhurbaşkanı hazır, biz de… ‘Dev röportaj’ın düğmesine basıyoruz.

* Enosis, saldırılar, vahşet, Türk Mukavemet Teşkilatı, direniş, zaferler, harekat;

* Kurgu planlara, Rum oyunlarına, tuzak anlaşmalara karşı dik duruşlar, federasyona itiraz, Türk tezleri, ihanetin bedeli AB fonlarıyla ihya edilenler;

* Turizm, Doğu Akdeniz krizi, Mavi Vatan, Türk dünyasında KKTC’nin yeri, Güney’i uluslararası arenada sıkıştıracak teklifler, Türkiye ile el ele verilen mücadeleler;

* İngiltere ve Türkiye’deki iş hayatı, medya yılları, KKTC’ye dönüş kararı, siyasete merhaba, milletvekilliği, bakanlık, başbakanlık, parti genel başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı…

Nehir söyleşisi tadında, debisi yüksek akıyor bilinmeyenler. Kayıt sırlarla doluyor.

Anavatan sevdalısı, Kıbrıs Türk davasının zirvedeki savunucusu

Ersin Tatar’ı dinlerken, kanla, canla verilen bir varoluş savaşında Kıbrıs Türkü’nün çilesi, kahramanlığı yüreğinize işliyor. Anavatan sevdalısı, büyük bir aşkla gençliğinden beri hiç peşini bırakmadığı davanın, Kıbrıs davasının, en tepedeki savunucusu anlattıkça, gözlerimizde hüzün, gurur, gülümseme.

Olayların sıcaklığı, ortamın sıcaklığı, Cumhurbaşkanı Tatar’ın sıcaklığı, duygulandırıyor insanı.

Bağımsızlığın kıymetini, devlet olmanın onurunu, gücünü, KKTC’nin teminatı yüce makamda şahit oluyorsunuz.

Zaman su gibi akıyor. Fotoğraf çekimi yapılıyor. Aynı samimiyetle, tebessümle vedalaşıyoruz. İstanbul’a dönüş yolunda heyecan bastırıyor.

Hoş sohbet, içten, bomba gibi ifadelerle dolu, flaş gelişmelerin anlatıldığı dev röportajı sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Finans Gündem soruyor, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar anlatıyor.

DEV RÖPORTAJ YARIN BAŞLIYOR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER