Diyanet Görevlisi: 'Atatürk’ü Anlamaktan Aciz Hainleri Kınıyorum'

Ayasofya’daki icazet töreninde Atatürk’e hakaret eden imamla ilgili tartışmalar sürerken Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Bünyamin Okumuş, “Atatürk'ü anlamaktan aciz, gafil ve hainleri kınıyorum” dedi. Ayasofya'da yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa.

Diyanet Görevlisi: 'Atatürk’ü Anlamaktan Aciz Hainleri Kınıyorum'

Ayasofya’daki icazet töreninde Atatürk’e hakaret eden imamla ilgili tartışmalar sürerken Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Bünyamin Okumuş, “Atatürk'ü anlamaktan aciz, gafil ve hainleri kınıyorum” dedi.

s-c7822462b86db02223e0682e3f12e9ec331248
Ayasofya'da yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını hedef alarak hakaretlerde bulunan imam Mustafa Demirkan'a tepkiler artıyor. Diyanet cephesinden ise ilk kez sağduyulu bir ses geldi. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Bünyamin Okumuş, “Atatürk'ü anlamaktan aciz, gafil ve hainleri kınıyorum” dedi. Okumuş “Burası, Atatürk'ün kurduğu bir kurumdur. Atatürk Diyanet'i, dinle ilgili doğru bilgiyi halka anlatsın diye kurmuş. Atatürk'e rahmet okumak vefa borcumuzdur, bu borcu ödemek de birinci vazifemizdir. Atatürk ölmez bir eser bırakmıştır” dedi. Okumuş sözlerine şöyle devam etti: 
“Atatürk olmasa kulağınıza ezan mı okunurdu, yoksa bir kilisede vaftiz mi olurdunuz? Atatürk'ün hatıralarına ve heykellerine saldıran zavallılar, sizin yel değirmenlerine savaş açan Donkişot'tan ne farkınız var?”

Bahçeli'nin sözlerini paylaştı

s-1f832fc59f6e7e1c3aaa15d55ad5a5206abcaa
Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Bünyamin Okumuş Okumuş ayrıca sosyal medya hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümü paylaşarak tepkisini dile getirdi. Okumuş'un paylaşımı şöyle:
"Atatürk bizim börkümüzdür, birliğimizdir, simgemizdir. Ona laf yok, baş giderse börk gider. Allah muhafaza, bir daha da geri gelmez. Atatürk'e tahammülsüzlük Türkiye'ye tahammülsüzlüktür. Atatürk alerjisinin gerekçesini nasıl okumalıyız? Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir.Vaazları ile milli birliğimizi yaralamaya hiç kimse cüret etmemelidir. Atatürk'e dil uzatanlar daha iyi Müslüman olduklarını mı sanıyorlar? Ey kendini bilmez akılsızlar, Atatürkümüzden ne istiyorsunuz? O tarih sahnesine çıkmasaydı, Türklüğün kıvancı, İslam'ın bekçisi olmasaydı doğdunuz zaman kulağınıza ezan mı okunur yoksa bir kilisede vaftiz mi olurdunuz?”
s-ab4f2da12fa8c444033ee73ba0cb08e1c25453

Ne olmuştu?

Erdoğan da Oradaydı: Ayasofya'da Yine Atatürk'ü Hedef Alan Sözler - 28 Mayıs'ta Ayasofya Camisi'nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi programında, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan yaptığı duada Atatürk'ü hedef almıştı. Demirkan tepki çeken şu ifadeleri kullanmıştı:"Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir! Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma..."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER