Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 'Mümkün Olduğunca Evleri Mescit Haline Getirelim'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma namazı ve bayram namazıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 'Mümkün Olduğunca Evleri Mescit Haline Getirelim'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma namazı ve bayram namazıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Şu an camilerimizde nasıl cuma namazlarını kılıyorsak bayram namazları da kılınacak" dedi. Erbaş, söz konusu kararın vaka sayısındaki yükselişe bağlı olarak değişebileceğini de ekledi.

s-933f31093799ce61c0f4097060c6bc5c27f749
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazanı evde geçireceklere tavsiyelerde bulundu.Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi;"Vatandaşlarımıza mümkün olduğunca evlerini mescit haline getirmelerini tavsiye ederim. Sabah namazından itibaren mümkün olduğunca namazlarımızı ihmal etmeyelim Ramazan ayı Kur'an ayıdır. Bol bol Kur'an-ı Kerim okuyalım. Gönlüm ister ki bu ramazan ayında her Müslüman bir hatim indirsin. Teravihten fedakarlık eden bu millet başka şeylerden de fedakarlık etmeli. İki bayram yapalım inşallah. Biri ramazan bayramı olsun, diğeri de salgından kurtuluşumuzun bayramı olsun."

Cuma ve bayram namazları

s-377cc95fc724f95865df7f2da2f58e8c3bbc34
"Şu an camilerimizde nasıl cuma namazlarını kılıyorsak bayram namazları da kılınacak. Aksi bir durum olmazsa yani vakalar yükselmezse. Vakaların bu ramazanda düşeceğini umut ediyorum. Türkiye'de 55 milyar dolarlık bir zekat potansiyeli var. Dünyadaki zekat potansiyeli 10 trilyon dolar. Eğer 10 trilyon dolar zekat verilse dünyada fakir fukara, garip gureba kalmaz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER