Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Çocuklarımızı, İnançsızlığı Pompalayan Örgütlere Kaptırmayalım'

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Çocuklarımızı, İnançsızlığı Pompalayan Örgütlere Kaptırmayalım'

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslam'ın dışındaki ideolojilere, inançsızlığı pompalayan bir takım örgütlere, yapılara kaptırmayalım. Kaptırırsak bu bizim için çok büyük bir vebal olur" dedi.

s-b6afb24ba04d52697c46a90419fc227979a56f
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen programda Erbaş, irşat çalışmalarının arttırılması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:"Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslam'ın dışındaki ideolojilere, inançsızlığı pompalayan bir takım örgütlere, yapılara kaptırmayalım. Kaptırırsak bu bizim için çok büyük bir vebal olur."

"Bu topraklar, bu medeniyetin en zengin dönemleri yaşamasına vesile oldu"

s-26f8134184bae25847f8bf9c2924c49afaa67c
Erbaş, "Biz ne kadar din-i Mübin'i İslam'ın sahih kaynaklardan öğretilmesine gayret edersek ve öğrendiğimiz ilmi irşada dönüştürürsek her karış toprağında ilim fışkıran bu güzel beldeler, bu güzel şehirler inşallah daha güzel olacak. Bu güzellik, insanımızın üzerinde gözükecek, bu güzellik gençlerimizin üzerinde gözükecek. Bunda da hepimizin payı olacak" ifadelerini kullandı.İslam'ın Hazreti Ömer döneminde Anadolu topraklarına geldiğini anımsatan Erbaş, "Camileriyle, medreseleriyle bu topraklar, bu medeniyetin en zengin dönemleri yaşamasına vesile oldu. Anadolu topraklarının meşalesi işte bu beldede yakıldı. Yakılan bu meşale ilimle, irfanla bilgiyle, hikmetle diğer yerlere götürüldü" bilgisini paylaştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER