Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Müftüler Peygamberimizin Varisleridir'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Müftülüklerimiz Mescid-i Nebevi'nin şubesiyse, müftülerimiz de Peygamberimizin varisleridir" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ordu Korgan İlçe Müftülüğü hizmet binası ve merkez yatılı erkek Kur'an kursu açılış töreninde konuş.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Müftüler Peygamberimizin Varisleridir'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Müftülüklerimiz Mescid-i Nebevi'nin şubesiyse, müftülerimiz de Peygamberimizin varisleridir" dedi.

s-d178cd4c629b33ffd45d70c38e1c672d2c6c4a
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ordu Korgan İlçe Müftülüğü hizmet binası ve merkez yatılı erkek Kur'an kursu açılış töreninde konuştu.Yeni bina ve kursun hayırlı olmasını dileyen Erbaş, öğrencilik yıllarını Korgan'da geçirdiğini söyledi.

"Müftülükler Mescid-i Nebevi'nin birer şubesi, müftüler peygamberimizin varisi"

"Müftülükler Mescid-i Nebevi'nin birer şubesi, müftüler peygamberimizin varisi" "Müftülükler Mescid-i Nebevi'nin birer şubesi, müftüler peygamberimizin varisi" 60e85389da8b6768583feab2.jpg
Diyanet İşleri'nin faaliyetleriyle ilgili de konuşan Erbaş şunları kaydetti:
"Peygamberimiz, Mekke'den Yesrib'e hicret etti. Sonra oranın adı Medine-i Münevvere oldu. Yani nurlu şehir anlamına geliyor. Yesrib'i nurlu şehir yapan Peygamberimizin, ilk yaptığı iş orada bir mescid kurmaktı. Mescidi kurdu ve diyanet işlerini oradan yönetti. Bugün ülkemizdeki 81 il müftülüğümüz ve 922 ilçe müftülüğümüz bu açıdan Medine-i Münevvere'deki Mescid-i Nebevi'nin birer şubesidir. Çünkü bizler diyanet hizmetlerini, müftülüklerimizden yönetiyoruz. Nasıl ki müftülüklerimiz Mescid-i Nebevi'nin şubesiyse, müftülerimiz de Peygamberimizin varisleridir. Peygamberimizin varisleri onun yolunda, en güzel hizmeti nasıl yaparım mücadelesi içindedir. Kur'an kurslarımızla, camilerimizle sizin hizmetinizdeyiz. "
"Toplumun efendisi, topluma hizmet edendir" diyen Erbaş, "Diyanet hizmetleri insanlara manevi alanda nasıl faydalı olabiliriz gayreti içerisinde olanlar insanların çalıştığı yerdir" ifadelerini kullandı.Independent Türkçe
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER