Doğal gaz için kısmi ödemede anlaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme sona erdi.

Doğal gaz için kısmi ödemede anlaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme sona erdi. Görüşme 4 saat sürdü. Görüşmeden sonra bir açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, "Putin ve Erdoğan, Türkiye'ye gaz tedarikini görüştüler, doğalgaz için kısmi ödeme konusunda anlaştılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirmek için bugün Soçi'ye gitti. Görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'deki gelişmeleri ele almamız bölgeye bir rahatlama getirecektir." dedi. Putin, "BM ve Türkiye sayesinde tahıl sevkiyatı başladı. Avrupa'daki tüketiciler Türkiye'ye minnettar olmalı." ifadelerini kullandı. İki lider, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra tahıl koridoru anlaşmasındaki son durumu ele aldı. Görüşme 4 saat sürdü.

GÖRÜŞME SONRASI ORTAK BİLDİRİ

Ortak bildiride, iki lider Ukrayna'dan tahıl ve gıdanın taşınmasına yönelik İstanbul Mutabakatı'na varılmasında iki ülke arasındaki yapıcı ilişkilerin rol oynadığını teyit etti.

Ortak bildiriden öne çıkan ifadeler şöyle:

"Liderler, Suriye'de tüm terör örgütlerine karşı mücadelede dayanışma ve eş güdüm içinde hareket etme kararlılıklarını teyit etmişlerdir.

Liderler, Türkiye-Rusya arasındaki samimi, açık sözlü ve güvene dayalı ilişkilerin bölgesel ve uluslararası istikrarın tesisi açısından taşıdığı öneme işaret etti.

Rusya'nın tahıl, gübre ve gübre üretimi için hammaddenin kesintisiz ihracı dahil, İstanbul Mutabakatı'nın lafzı ve ruhuna uygun şekilde uygulanmasının altı çizildi."

Erdoğan, Soçi’de Putin'le bir araya geldi

 

Avrupa’da gaz fiyatlarında arz endişesi

 

Doğal gazda ağustos tarifesi yayımlandı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER