Doktor Mehmet Öz'den Koronavirüse Karşısında İlaç Müjdesi: 'Hastalar Arasındaki Ölüm Oranını Azaltan İlk Uygulama'

ABD'de yaşayan dünyaca meşhur hekim Mehmet Öz, koronavirüs salgınına karşısında en etkili ilacın bulunduğunu açıkladı.

Doktor Mehmet Öz'den Koronavirüse Karşısında İlaç Müjdesi: 'Hastalar Arasındaki Ölüm Oranını Azaltan İlk Uygulama'

ABD'de yaşayan dünyaca meşhur hekim Mehmet Öz, koronavirüs salgınına karşısında en etkili ilacın bulunduğunu açıkladı. Öz, Oxford Üniversitesi uzmanlarının, virüsün tedavisindeki en etkin ilacı geliştirdiğini açıklama ederek, "Bu çare özellikle oksijen desteği veya solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan birincil başvuru formu, büyük bir ilerleme" dedi. 

s-3bc7adccdfccc8468e3ff3db689218e8c8310e
Meşhur doktor Mehmet Öz, koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanılacak etkin ilacın bulunduğunu açıkladı. Öz şu ifadeleri kullandı:
“Koronavirüsün ilacı olarak söylenen deksametazon ile ilgili size çok iyi bir haberim var, bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Oxford Üniversitesi uzmanlarının koronavirüs tedavisinde etkili olduğunu söylediği ilaç ile ilgili Dünya Sıhhat Örgütü’nden (DSÖ) tanımlama geldi. Bu çare özellikle oksijen desteği veya solunum cihazına gereksinim duyan hastalar arasındaki vefat oranını azaltan ilk uygulama, büyük bir ilerleme”

'Ölüm oranını azaltan tek ilaç'

s-47e9d4c56a08dd446e44440b4f7edbc45ff3c2
Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yapılan araştırmada 2 bin koronavirüs vakası üzerinde denendi ve sonuçta bunu kullanmayan öteki 4 bin hastayla karşılaştırıldı" diyen Öz şu ifadelere yer verdi:  "İlacın hastalığa karşı çok kayda değer etki gösterildiğini ortaya çıkardı. Oxford Üniversitesi verilerine kadar ilacın solunum cihazına bağlı hastaların ölüm riski oranı yüzde 40’tan yüzde 28’e düştü. Oksijene gereklilik duyulan hastalardaysa bu oran yüzde 25’deri yüzde 20’ye indirdi. Araştırma başındaki Profesör Pete Horby konuyla ilgili, bu şimdiye değin ölüm oranını azaltan tek hap, ölüm oranını manâlı ölçüde azaltıyor, büyük bir sonuç”

'İlaç ucuz o yüzden tüm dünyada kullanılabilir'

s-39781f8804f2fb6aab541e40c1e670a5fbe00c
Koronavirüs salgınına karşısında her insanın kendisini koruması gerektiğine vurgu yaparak, "İlaç ucuz o yüzden bütün dünyada rahatlıkla kullanılabilinir. Ben de bu manâlı gelişmeyi sizle paylaşmaktan nedeniyle çok mutluyum. COVID-19 tedavisi için tüm ülkeler yoğun bir şekilde çalışıyor. Lütfen bu süreçte siz de yurttaş olarak üzerinize düşeni yapın maske takın ve sosyal mesafeye dikkat edin" dedi.

Öz'ün açıklamaları şu şekilde

Öz'ün açıklamaları şu şekilde Öz'ün açıklamaları şu şekilde 5efb15d030fa93f8568358a0.jpg
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER