Donald Trump, ANTIFA Hareketini Terör Örgütü İlan Edeceklerini Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, siyahımsı George Floyd’un ölümü üstüne başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçladığı ANTIFA grubunun terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu. Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ulusal Muhafız birliklerinin d.

Donald Trump, ANTIFA Hareketini Terör Örgütü İlan Edeceklerini Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, siyahımsı George Floyd’un ölümü üstüne başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçladığı ANTIFA grubunun terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu.

s-9630bddf034cae17adca22b6b1fd8775600803
Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ulusal Muhafız birliklerinin dün gece Minneapolis’teki gösterilerde "ANTIFA anarşistlerinin eylemlerini" seri şekilde kontrol altına aldığını belirterek, tebrik etti. "Eğer Belediye Başkanı Milli Muhafızları ilk akşamdan kullansaydı bu sorunlar olmayacaktı." ifadesini kullanan Trump, Demokratlar tarafından yönetilen öteki eyalet ve şehirlerin bu örneğe bakmalarını ve çok geç olmadan Ulusal Muhafızlardan takviye almalarını önerdi.ABD'nin ANTIFA’yı terör örgütü olarak tanıyacağını kaydedenTrump, keza "sahte haber" olarak nitelediği asıl akım medyayı da gösterilerde öfke ve anarşiyi köpürtmekle suçladı.

Kökeni Nazi Almanyasına dek dayanıyor

s-d100107299d8d057273cfe2a22f93167067e8a
Kamuya açık kaynaklarda, "Anti-faşizm" kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılan ve Almanya’da yükselen Nazizme karşısında ortaya meydana çıkan fazla sol hareketin kökeni Avrupa’da 1930’lara dayanıyor.Amerika’da 1980’lerden daha sonra ortaya çıkan ANTIFA hareketi, politik reform ve uzlaşıdan ziyade siyasi hedeflerine aracısız olarak eylemler yaparak varmak yolunu seçen aşırıcılar olarak biliniyor.

Trump'ın ANTIFA'yı nasıl "terör örgütü" ilan edebileceği net değil

s-acc8a5623c8e72fe661a326c6b2056e0ee0cab
ANTIFA genellikle anarşi yanlısı ve komünistlerin geçici olarak bir araya geldiği, dikte-komuta zinciri olmayan lidersiz ağlardan oluşuyor.İnsanların aza olduğu ANTIFA adlı bir örgüt bulunmaması sebebiyle, faşizm karşıtı hareketlere dahil olan şahısların terörizmle nasıl suçlanacağı bilinmiyor.AA ve BBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER