Donald Trump, Türkiye'ye Yaptırımları Açıkladı: 'Çelikte Gümrük Vergisi Yüzde 50'ye Çıkarılacak'

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı.

Donald Trump, Türkiye'ye Yaptırımları Açıkladı: 'Çelikte Gümrük Vergisi Yüzde 50'ye Çıkarılacak'

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı. Buna göre çelik için gümrük vergisi mayıs ayından önceki gibi yüzde 50'ye çıkarılacak ve ABD ile Türkiye arasında yürütülen 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması müzakereleri durdurulacak.

Öte yandan Trump, Suriye'de yaşanan gelişmeler üzerine yaptığı paylaşımlarda da Türkiye'yi hedef aldı. Trump paylaşımında 'Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın.' ifadesini kullandı. 

Twitter hesabından yapılan paylaşımda 'Türkiye'nin Kuzeydoğu Suriye'deki Eylemlerine Dair Açıklama' ifadesi kullanıldı.

Bu açıklamada "Yakında Türkiye hükümetinin mevcut ve eski yetkilileriyle Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'deki istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerine destek veren kişilere dair bir başkanlık kararnamesi imzalayacağım" dedi ve ekledi:"Çelik için gümrük vergisi Mayıs ayından önceki gibi yüzde 50'ye çıkarılacak. ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile yürüttüğü 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması müzakerelerini derhal durdurulacak."

Trump yaptırım açıklamasından önce yine Türkiye'yi hedef alan ifadeler kullanmıştı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "IŞİD halifeliğinin yüzde yüzünü yendikten sonra askerlerimizin çoğunluğunu Suriye'den çıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın" ifadelerini kullandı.

'Umarım her şey iyi gider, biz 7 bin mil uzaktayız!'

Trump, şöyle devam etti:"Generallerime dedim ki, neden düşmanımızın toprağını korumak adına Suriye ve Esad için savaşalım? Kürtleri korumak adına Suriye’ye yardım etmek isteyen biri varsa bana uyar; bu, Rusya, Çin ya da Napolyon Bonaparte olabilir. Umarım her şey iyi gider, biz 7 bin mil uzaktayız!"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER