Döviz mevduatı talebi sona erdi

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kirill Tsarev, bireysel banka müşterilerinin döviz cinsinden mevduatlarının tüm tasarrufların yüzde 10’u olduğunu söyledi.

Döviz mevduatı talebi sona erdi

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kirill Tsarev, bireysel banka müşterilerinin döviz cinsinden mevduatlarının tüm tasarrufların yüzde 10’u olduğunu söyledi. Yabancı para cinsinden nakit döviz hacimlerinin bireylerin toplam mevduatlarının yüzde 10’unun geçmediğini söyleyen Tsarev, Rusya’ya dost olmayan ülkelerin para birimlerine talepteki düşüş eğiliminin sürdüğünü, Çin Yuanı gibi dost ülkelerin para birimlerine taleplerde ise artış yaşandığını ifade etti.

Sberbank’ın şimdiden yuan cinsinden tasarruf hesapları açtığını da hatırlatan Tsarev, bununla birlikte dost ülkelerin alternatif para birimleri cinsinden mevduat hacimlerinin bir anda artamayacağına da dikkat çekerek, düşük faiz oranlarına sahip Çin Yuanı mevduatları için uygun nakit para hacmine ulaşmak için bankaların zamana ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Rusya Merkez Bankası’na göre, Rusların döviz tasarruflarına olan ilgisi düşük kalmaya devam ederken, haziran ayında döviz mevduatlarının payı 2,5 puan düşerek yüzde 11,5 payla tarihin en düşük değerlerine geriledi. Uzmanlar, Rusya’da varlık bakımından en büyük 30 bankanın 10’unda Çin Yuanı cinsinden mevduat açılabildiğini söylerken, ancak faiz oranları yüzde 1,5’e ulaşan mevduatların oldukça mütevazi getirisi olduğunu da aktarıyor.

Döviz mevduatları 1,2 milyar dolar azaldı

"Yaptırımlar sürerse çok uzun ve derin bir resesyon yaşanabilir"

Rusya: Yaptırımlar kalkarsa, vanayı açarız

Rusya'dan 55 Kanada vatandaşına yaptırım

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER