Down sendromlu adamı öldürüp cesedini yakmaları için bir aileye sattı

2017 yılında işlenen bir cinayete ilişkin kan dondurucu detaylar geçtiğimiz hafta olayla ilgili yayınlanan bir makale ile ortaya çıktı.

Down sendromlu adamı öldürüp cesedini yakmaları için bir aileye sattı

2017 yılında işlenen bir cinayete ilişkin kan dondurucu detaylar geçtiğimiz hafta olayla ilgili yayınlanan bir makale ile ortaya çıktı. Makalede yer alan bilgilere göre, Guangdong eyaletinin Shanwei şehrinde yakınlarını kaybeden bir aile, kentte geçerli olan cenaze töreni yasağını delerek vefat eden aile üyesi için geleneksel bir tören düzenlemek istedi.

PARA KARŞILIĞI SATTI

Kurallara göre yakılması gereken cansız bedeni gömerek defnetmek isteyen aile, yakılacak başka bir cansız beden bulması için bir kişiyle para karşılığı anlaştı. Fakat anlaştıkları kişi, başka bir cansız beden bulmak yerine, çöp toplayarak yaşamını sürdüren Down Sendromlu bir adamı öldürerek, talihsiz adamın cansız bedeninin aileye para karşılığında sattı.

ÖLÜM CEZASINA ÇARPTIRILDI

Guangdong Yüksek Halk Mahkemesi'nde görülen davaya ilişkin kayıtlara göre, durumdan haberi olmadığı belirtilen aile, zanlının tabut içinde kendilerine teslim ettiği cansız bedeni yakarken, vefat eden aile üyesi de gizlice gömüldü. Soyadı Huang olarak açıklanan zanlıya ise ölüm cezası verildi.

GELENEK TARTIŞMALARA YOL AÇIYOR

Çin'de hayatını kaybedenlerin gömülmesi yerine yakılarak defnedilmesi için çok sayıda kampanya yürütülürken, bazı bölgelerde cenazeler açık bir şekilde yasaklanmış durumda. Bu nedenle yasağa karşı gelerek, hayatını kaybeden yakınlarını gömmek isteyen kişiler, yakma töreni için "yedek ceset" bulma gibi yöntemlere başvuruyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER