Dr. Fauci: 'Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde Çalışanların Tıbbi Kayıtları Yayınlansın'

Dr.

Dr. Fauci: 'Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde Çalışanların Tıbbi Kayıtları Yayınlansın'

Dr. Anthony Fauci, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden üç çalışanın salgından önce hastanede tedavi gördüğü iddiaları üzerine, bu kişilerin tıbbi kayıtlarının yayınlanmasını istedi.

s-05e6af3f89fd28510f7845aba0e225f4521edf
ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık danışmanı ve Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden üç çalışanın koronavirüs salgınından önce hastanede tedavi gördüğü iddiası üzerine bu kişilerin 'tıbbi kayıtlarının yayınlanması' için Pekin yönetimine çağrıda bulundu. Financial Times gazetesine konuşan Fauci, "2019 yılında hastalandığı belirtilen üç kişinin tıbbi kayıtlarını görmek istiyorum" dedi.

Detaylar için

WSJ: Vuhan'da Laboratuvarda Çalışan 3 Kişi Salgından Önce Hastalandı Koronavirüsün, ilk olarak 2012'de Çin'de maden ocağında yarasa dışkısını temizleyen işçiler arasında çıktığı iddialarını da hatırlatan Fauci, "Yıllar önce hastalanan madencilerin de kayıtları verilsin. SARS-CoV-2'nin kökeninin o mağaraya dayandığı ve buradan doğal yollarla ya da laboratuvar ortamından geçerek yayıldığı fikri akla yatkın" ifadelerini kullandı.Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün Kovid-19 salgınıyla bağlantılı olduğu iddiasını reddeden Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bu kişilerin kayıtlarının yayınlanıp yayınlanmayacağı bilgisini paylaşmadı.

"E-postalar yanlış yorumlandı"

3gz8cg829c.execute-api.us-west-2.amazonaws.coms-838824f28f97c7a896c0864e1e39b0c8af9571
Geçtiğimiz günlerde Washington Post, Buzzfeed News ve CNN, Bilgilenme Özgürlüğü Yasası'na (FOIA) başvurarak elde edilen Fauci'nin e-postalarını yayınlamıştı. 2020'de yapılan yazışmalardan birinde, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde yürütülen araştırmaların finanse edilmesine yardımcı olan EcoHealth Alliance isimli sivil toplum kuruluşundan bir yetkilinin, koronavirüsünün laboratuvar yapımı olmadığını söyleyen Fauci'ye 'teşekkür ettiği' kaydedildi.3 bin sayfayı aşan yazışmalarının yayınlanmasının ardından CNN'e konuşan Fauci, bu e-postaların 'yanlış yorumlandığını' söyledi. Fauci, "Daha önce de belirttiğim gibi, hala koronavirüsün bir hayvan konakçıdan insanlara bulaştığına inanıyorum ancak bunun aksine işaret eden fikirlere de açığım" ifadelerini kullandı.Gazete Duvar
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER