DSÖ'den koronavirüs uyarısı: Avrupa daha ölümcül ikinci dalgaya aleyhinde hazırlıklı olsun

Dünya Sağlık Durumu Örgütü (DSÖ), dünyayı etkisi altına bölge koronavirüs salgınının, Avrupa'nın önümüzdeki sonbaharda gelebilecek ikinci dalgaya hazırlıklar yapması gerektiğini belirtti. DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr.

DSÖ'den koronavirüs uyarısı: Avrupa daha ölümcül ikinci dalgaya aleyhinde hazırlıklı olsun

Dünya Sağlık Durumu Örgütü (DSÖ), dünyayı etkisi altına bölge koronavirüs salgınının, Avrupa'nın önümüzdeki sonbaharda gelebilecek ikinci dalgaya hazırlıklar yapması gerektiğini belirtti.

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa genelinde on binlerce kişinin yaşamını yitirmesine niçin olan koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa'da sonbaharda yeni grip ya da kızamık dalgasının da beklendiğini dile getirerek, "Şimdi kutlama değil hazırlık yapma zamanı" dedi.

"TETİKTE OLMALIYIZ"

"Vaka sayısındaki yavaşlamanın salgının kısa zamanda biteceği anlamına gelmediğinin altını çizen Kluge, koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlamalar uygulayan bazı ülkelerin bu kısıtlamaları kaldırmaya başladığına uyarı çekerek bunun aceleyle bahşedilen kararlar olabileceğini belirtti.Son haftalarda vefat ve enfeksiyon sayısında yaşanan düşüşe karşın Birleşik Krallık'ın ve kıtadaki komşularının "dikkatli olması gerektiğini" söyleyen Kluge, "Çifte dalga konusunda fazla endişeliyim. Singapur ve Japonya bunun anma zamanı değil, hazırlık zamanı olduğunu erken aşamada fark etti" dedi.

"YOL AYRIMINDAYIZ"

Kluge perşembe günü gerçekleşen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Şu an bir yol ayrımındayız. Hangi yolu izleyeceğimizi eylemlerimiz ve bireysel davranışlarımız belirleyecek. Acil durumun beraberinde getirdiği bitkinlik duygusal, bu virüse karşısında edindiğimiz değerli kazanımları tehlikeye sokuyor. Yetkililere güvensizlik uyandıran haberler ve komplocu us, fiziki uzaklık karşıtı hareketleri körüklüyor, diğer insanlar da fazla sağduyulu davranıyor.Bugünkü davranışlarımız salgın için rotayı belirleyecek. Hükümetlerin kısıtlamaları kaldırmasıyla birlikte sizler, halk müziği artık belli başlı aktörlersiniz" dedi.

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Kluge, ülkeleri salgının yavaşlatılmasıyla elde edilen zamanı halk sağlığı sistemlerini takviye etmek için kullanmaya çağırdı.

DSÖ'den koronavirüs uyarısı: Avrupa daha ölümcül ikinci dalgaya karşı hazırlıklı olsun

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER