DSÖ Uzmanları Vuhan Laboratuvarını Ziyaret Etti: 'Kovid-19'un Buradan Yayıldığını Hayal Etmek Çok Zor'

Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarında inceleme yapan DSÖ uzmanları, "Meslektaşlarımızla görüştük ve her şeyin ne kadar düzenli olduğunu gördük.

DSÖ Uzmanları Vuhan Laboratuvarını Ziyaret Etti: 'Kovid-19'un Buradan Yayıldığını Hayal Etmek Çok Zor'

Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarında inceleme yapan DSÖ uzmanları, "Meslektaşlarımızla görüştük ve her şeyin ne kadar düzenli olduğunu gördük. Tesis mükemmel bir donanıma sahip" dedi ve virüsün buradan yayılmasının düşük ihtimal olduğunu ifade etti. 

s-457714a1563ec4fdd469ed80fe94ad8321beb8
Kovid-19'un sızdığı yer olduğu yönündeki komplo teorilerine konu olan Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvarı ziyaret eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibinden bir Rus bilim insanı, laboratuvardan dışarı virüs sızmasının zor olduğunu belirtti.

'Buradan virüs sızdığını hayal etmek zor'

s-e128a150a62668573b548e6a530263c1c4b9d0
Vuhan'ı ziyaret eden DSÖ ekibinde yer alan St. Petersburg Epidemioloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü'nden Rus uzman Vladimir Dedkov, Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün son derece donanımlı ve güvenli olduğunu söyleyerek "Buradan virüs sızdığını hayal etmek zor" dedi.Dedkov, "Ekibimizin bu tesisi ziyaret etmesi elbette önemliydi. Meslektaşlarımızla görüştük ve her şeyin ne kadar düzenli olduğunu gördük. Çok düzenli bir tesis. Kimin onları eleştirdiğini bilmiyorum, ama laboratuvar mükemmel bir donanıma sahip. Buradan bir şeyin sızdığını hayal etmek benin açımdan zor" diye konuştu.

Virüsün bu laboratuvardan sızdığına ilişkin komplo teorileri uzun süredir gündemde...

economictimes.indiatimes.coms-bb00c4a806b68b7ede12aa32cd76b396578847
Rus uzman, daha önce ziyaret ettikleri Vuhan'daki pazar yerinde virüsün bulaşabileceği koşulların bulunduğunu ancak virüsün çıkış yerinin burası olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını ifade etti.Huanan Pazarı, bilinen ilk Kovid-19 vakalarının burada tespit edilmesi üzerine 1 Ocak 2020'de kapatılmıştı.SARS-CoV-2 virüsünün Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün laboratuvarından yanlışlıkla sızdığı yönündeki komplo teorileri uzun süredir gündemde. Çinli yetkililerse bu iddiaları reddediyor.Vuhan'ın Aralık 2019'da Kovid-19 vakalarının ilk ortaya çıktığı yer olduğu düşünülüyor. Çekirge İstilası Nedeniyle OHAL İlan Edildi: Günde 35 Bin Kişiye Yetecek Gıdayı Tüketiyorlar - İzmir'deki Afette Ev ve İş Yerleri Zarar Görenler Sokak Kısıtlamasından Muaf - Öğretmenlerin Aşılanması İçin Süreç Başladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER