DW Türkçe'nin Videosu Çerkesleri İkiye Böldü, AKP Kanadından ise Tepki Geldi

DW, paylaşımında bir Çerkesin 'Dünyada en fazla Çerkes nüfusu Türkiye'dedir ve maalesef en büyük asimilasyon da' ifadelerine yer verdi. Paylaşımın ardından Çerkes Forumu'ndan tepki geldi 'Çerkes Forumu ve Türkiye'deki Çerkesler olarak Alman DW kanalının Türkiye aleyhine iddiala.

DW Türkçe'nin Videosu Çerkesleri İkiye Böldü, AKP Kanadından ise Tepki Geldi

DW, paylaşımında bir Çerkesin 'Dünyada en fazla Çerkes nüfusu Türkiye'dedir ve maalesef en büyük asimilasyon da' ifadelerine yer verdi.

Paylaşımın ardından Çerkes Forumu'ndan tepki geldi

'Çerkes Forumu ve Türkiye'deki Çerkesler olarak Alman DW kanalının Türkiye aleyhine iddialarını asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli birlik ve beraberliği aleyhine tüm oluşumların karşısındayız.'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi.

AK Parti'li Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Çerkeslerin Alman DW kanalının yayımladığı iddiaları reddettiğini bildirdi. Çelik, 'Sözde haber adı altında ifade edilen provokatif iddiaları 'Türkiye aleyhine iddialar' olarak nitelendirerek gereken cevabı verdiler. Türkiye aleyhine iddialar söz konusu olduğunda 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin  milli birlik ve beraberliği aleyhine tüm oluşumların karşısındayız' diyen Çerkes kardeşlerimiz her türlü fitneye karşı her zaman en güçlü duruşu ortaya koyuyorlar. Nerden ve ne şekilde gelirse gelsin her türlü fitne siyaseti ve fitne haberciliği Çerkes kardeşlerimizden her zaman 'Biz Çerkesiz Bizden Hain Çıkmaz' cevabını almıştır ve alacaktır. Çerkes kardeşlerimiz varolsun. Birliğimiz ebedi olsun' dedi.

KAFFED: 'Türkiye'de Çerkeslerin bir asimilasyon olgusunu yaşadıkları doğrudur.'

Kalın'dan da DW'ye tepki geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, 'Çerkes kardeşlerimiz bu hain ve manipülatif habere en güzel cevabı verdiler. DW Türkçe ve şürekası dahil herkes bilsin ki Türkiye'de kardeş kavgası ve çatışma çıkartmak isteyenlere asla geçit vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimiz onların en büyük korkusu olsun' dedi.

DW'nin hazırladığı belgeseli buradan izleyebilirsiniz

DW'nin hazırladığı belgeseli buradan izleyebilirsiniz DW'nin hazırladığı belgeseli buradan izleyebilirsiniz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER