Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Mesajı: '2023’te Nasıl Olsa Bize Geçecek'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hafta sonu gazeteciler ile bir araya gelerek yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Mesajı: '2023’te Nasıl Olsa Bize Geçecek'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hafta sonu gazeteciler ile bir araya gelerek yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Toplantıda İmamoğlu 2023 seçimleri hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

s-7ceef1553a11065f47794423be9fb088788d2a
Haber Global'in aktardığına göre İmamoğlu gazetecilerle bir araya gelerek yeni projeleri hakkında bilgi verdi.HIZRAY'ı hayata geçirmek istediklerini, İstanbul'a nefes aldıracak bir proje olduğunu anlatan İmamoğlu, şimdiden projeye talip olanlar olduğunu ancak hayata geçmesi için Kamu Yatırım Programı'na alınması ve Cumhurbaşkanı onayı gerektiğini hatırlattı.Gazeteci Mehmet Tezkan "Bu proje gerçekleşmez. Cumhurbaşkanı onaylamaz" deyince de İmamoğlu  "2023’ten sonra sorunumuz kalmayacak. 2023’te nasıl olsa Cumhurbaşkanı makamı bize geçecek işlerimiz kolaylaşacak, benim derdim 2023’e kadar beklemeden bazı projeleri hayata geçirmek, ısrarım bu" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'u yıllarca yönetenler tam bir israf düzeni kurmuşlar"

s-b45e3d4f6130632f61f1ced2b0c9e63af62ba0
Kendilerinden önceki dönemde yapılan ihalelerin usulsüz ve finansmansız bir şekilde hayata geçirilmeye çalışıldığını söyleyen İmamoğlu, "Bu kenti yıllarca yönetenler, şehrin bu en büyük ve en hayati sorununu çözmek yerine tam bir israf düzeni kurmuşlardı" dedi.300 milyon euroluk yeni borçlanma talepleri olduğunu da ifade eden İmamoğlu "Bunun için de tam 9 aydır bekliyoruz. Metrobüs araçlarımız eski. 300 aracı yenilemek için meclisten yetki aldık. Yurt dışı borçlanması için yetki istedik. Ancak ne yazık ki; 2021 Yatırım Planı'na alınmadı isteğimiz. İşlemler bugün başlasa, otobüsün İstanbul'a gelmesi 1 yıl sürer. Bazı yatırımlar için ağustostan beri cevap bekliyoruz" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Melih Bulu'ya Bir Destek de Alaattin Çakıcı'dan: 'Sakın İstifa Etmeyin!' - Ekonomisi Yüzde 11 Küçüldü: Komünist Küba Özelleşiyor - Düşük Hız Mağduru Vatandaşın 'Cayma Bedeli' Zaferi: Ödediği 1200 TL İade Edilecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER