El yazması Tevrat'a 5 milyon dolar istedi

Bursa'da, tarihi eser niteliğinde olduğu düşünülen el yazması Tevrat'ı, 5 milyon dolar karşılığında satmak için müşteri arayan A.B, jandarma ekiplerinin alıcı gibi davranarak gerçekleştirdiği operasyonda yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser niteliğind.

El yazması Tevrat'a 5 milyon dolar istedi

Bursa'da, tarihi eser niteliğinde olduğu düşünülen el yazması Tevrat'ı, 5 milyon dolar karşılığında satmak için müşteri arayan A.B, jandarma ekiplerinin alıcı gibi davranarak gerçekleştirdiği operasyonda yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser niteliğinde olduğu düşünülen el yazması Tevrat'ı 5 milyon dolara satmak için müşteri arayan A.B.'yi takibe aldı.

Ekipler, A.B. ile müşteri gibi iletişime geçti. Nilüfer İlçesi Atlas Mahallesi'nde buluşma noktasında A.B. yakalanıp, gözaltına alındı. El konulan Tevrat ise Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından 4 ayrı kaydı bulunan A.B., jandarmadaki işlemlerinin ardından ‘Tarihi eser kaçakçılığı’ suçundan sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Milyonluk tarihi eseri satarken yakayı ele verdi

İstanbul'da 3 bin 363 tarihi eser ele geçirildi

Balıkesir'de tarihi eser kaçakçılığı: 6 gözaltı

2,5 milyonluk tarihi eserleri satmaya çalışan 2 kişi tutuklandı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER