Elazığ'da deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, saat 06.36'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildiği açıklandı.

Elazığ'da deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, saat 06.36'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildiği açıklandı. Depremin, yerin 17,9 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi.

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada deprem sonrası ekiplerin bölgeye ulaştığı aktarıldı. Bölgedeki çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "An itibariyle ekiplerimiz bölgeye intikal etmiş olup, olumsuz herhangi bir ihbar bulunmamaktadır. Tarama çalışmalarımız devam etmektedir."

CAN VE MAL KAYBI YOK

Vali Ömer Toraman da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını belirterek, “Bu sabah Sivrice ilçemizde meydana gelen depremin merkezi olan Kavallı köyümüzden ve civar köylerden de herhangi bir olumsuz ihbar alınmamıştır. AFAD ve kolluk ekiplerimiz sahada, tarama çalışmalarını sürdürüyor. Geçmiş olsun” paylaşımını yaptı.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da yaptığı paylaşımda “Şehrimizde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında çok şükür herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz oldu. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz sahada teyakkuz halinde” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, depremin ardından 23 tane artçı daha yaşandığı bildirildi. Korkutan deprem çevre illerde de hissedildi.

AFAD AÇIKLAMASI

AFAD'dan depremle ilgili yapılan açıklamada, ekiplere oluşan herhangi olumsuz bir ihbarın bulunmadığı ve ilgili birimlerinin saha tarama işlemlerine devam ettikleri aktarıldı.

Öte yandan deprem anı da bir lokantanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde depremin meydana gelmesiyle birlikte içerideki çalışan ve müşteriler panikle dışarı doğru koşmaya başlıyor.

YİNE OCAK AYI, YİNE DEPREM KORKUSU

Uykudan uyandığını ve dışarıya çıktığını ifade eden Fatih Ak, “Sabaha doğru uykudan uyandım. 5. katta oturuyorum. Daha önceki depremi de burada yaşadık. Bütün arkadaşlar dışarıya çıktık. Aynı zamanda bütün mahalle de bu korkuyu yaşadı. Herkes dışarıdaydı sabah. Zaman aynı zamana denk geliyor. Yine ocak ayı, yine deprem korkusu. Depremi yaşamak zor bir şey” dedi.

‘UYKUDAN UYANDIM’

Sivrice ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremi Elazığ kent merkezinde yaşayanlar da hissetti. Uykudan uyandığını ve dışarıya çıktığını ifade eden Fatih Ak, "Sabaha doğru uykudan uyandım. 5’inci katta oturuyorum. Daha önceki depremi de burada yaşadık. Bütün arkadaşlar dışarıya çıktık. Aynı zamanda bütün mahalle de bu korkuyu yaşadı. Herkes dışarıdaydı sabah. Zaman aynı zamana denk geliyor. Yine ocak ayı, yine deprem korkusu. Depremi yaşamak zor bir şey" dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Ünal da, "Çalışıyorduk. Depremi pek fazla hissetmedik giriş kat olduğu için. Sadece kapı açıldı. Bir anlık sarsıntı yaşadık. Yüksek katlarda baya hissedildi. Çok şükür bir can, mal kaybımız da yok. Allah'a çok şükür, Allah beterinden saklasın" diye konuştu.

Öğrenci olduğunu dile getiren Furkan Demir ise, "Çok kötü bir şekilde hissettik. Biz yurtta kalıyoruz, öğrenciyiz, uyuyorduk bir anda sallandı. Geçen deprem de bu zamanlarda olmuştu zaten. Bayağı kötü hissettik, korkunçtu. Biz direkt aşağı indik arkadaşlarla beraber. Sonra ben dayanamadım çıktım dışarı. Çünkü biraz korkuyorum bu gibi olaylarda. Geldim arkadaşımın yanına şimdi eve gideceğiz, gergin bir durum" ifadelerini kullandı.

Akdeniz'de 4,4 büyüklüğünde deprem

 

Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem oldu

 

Ege'de 5 büyüklüğünde deprem

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER