'Elif Sarı' Hesabını Yöneten Şahıs 'Müstehcenlik' Suçundan Tutuklandı

Sosyal medyada 'Elif Sarı' ismiyle açılan hesaptan, kucağında bebek olan kadının uygunsuz fotoğraf ve mesajları paylaşılmış ve sosyal medyada tepki çekmişti.

'Elif Sarı' Hesabını Yöneten Şahıs 'Müstehcenlik' Suçundan Tutuklandı

Sosyal medyada 'Elif Sarı' ismiyle açılan hesaptan, kucağında bebek olan kadının uygunsuz fotoğraf ve mesajları paylaşılmış ve sosyal medyada tepki çekmişti. Gelen tepkilerin üzerine hesabın Yunus E. isimli bir erkeğe ait olduğu ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan Yunus E. bugün adliyeye sevk edildi. Yunus E. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

s-866b5627600b7811408ea982d94dbe78909a50
Elif Sarı isimli hesabın tepki çekmesinin ardından hesabı kullanan Yunus E. gözaltına alınmıştı.

Sorgusu tamamlanan Yunus E., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

s-76cb5d100024559fb58fd772eb1d5c76c3ef4f
Yunus E., getirilişi sırasında adliye çevresinde bekleyen yakınlarına "Dua edin" diye seslendi. Yunus E., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına ise "Bir cahillik ettim. Çok pişmanım" dedi.

Yunus E., savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'Müstehcenlik' suçundan tutuklandı.

s-aed2a5588a4e9f2a6a52fd9da0d2c33aff9038

Fotoğraftaki kadının Türkiye ile bağlantısı olmadığı ortaya çıktı

Sosyal Medyadaki 'Elif Sarı' İsimli Hesap Hakkında Soruşturma Başlatıldı Sosyal medyada 'Elif Sarı' ismiyle açılan hesaptan, kucağında bebeği olan kadının müstehcen fotoğraf ve mesajları paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları, fark ettikleri paylaşımların ardından yetkililere hesabın kapatılması ve kadının tutuklanması yönünde çağrıda bulundu. Sosyal medyada tepkilere yol açan olayın ardından İçişleri Bakanlığı'nca kullanıcının bulunması için çalışma başlatıldı. Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptığı araştırmada, fotoğraftaki kadın ve çocuğun yurt dışında olduğunu, Türkiye ile bağlantısının bulunmadığını saptadı.

Hesabı kullanan Yunus E. gözaltına alındı

Sosyal Medyada 'Elif Sarı' Hesabını Kullanan Şahıs Gözaltına Alındı Araştırmada ayrıca 'Elif Sarı' ismiyle yayımlanan paylaşımın, Yunus E. tarafından yapıldığı ve şüphelinin Gaziantep'te olduğu belirlendi.Bunun üzerine harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yunus E.'yi tespit ettiği adresinde gözaltına aldı. Fabrikada çalıştığı öğrenilen Yunus E.'nin adresinde arama yapan ekipler, bilgisayar ve çeşitli dijital materyallere incelemek üzere el koydu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER