Elon Musk'tan seçmene çağrı: Cumhuriyetçilere oy istedi

ABD'de 8 Kasım Kongre Ara Seçimleri'nin hemen öncesinde, Twitter'ı satın alan Tesla ile SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'tan 'Cumhuriyetçi adaylara oy verin' çağrısı geldi.

Elon Musk'tan seçmene çağrı: Cumhuriyetçilere oy istedi

ABD'de 8 Kasım Kongre Ara Seçimleri'nin hemen öncesinde, Twitter'ı satın alan Tesla ile SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'tan 'Cumhuriyetçi adaylara oy verin' çağrısı geldi. Cumhuriyetçi ve Demokrat adaylar Temsilciler Meclisi'nde 435, Senato'da ise 35 sandalye için yarışıyor. Kongre Ara Seçimleri'nin en az başkanlık seçimleri kadar önemli olduğu belirtiliyor.

Sosyal medya platformu Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, kararsız seçmeni yarınki ara seçimlerde Cumhuriyetçi adaylara oy vermeye çağırdı.

Musk, Twitter hesabından yarın düzenlenecek Kongre ara seçimlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamasında kararsız seçmenlere hitap eden Musk, "Güç paylaşımı, iki partinin de en kötü uçlarını törpüler, bu nedenle de başkanlığın Demokratlarda olduğu göz önüne alındığında, Cumhuriyetçi bir Kongre için oy vermeyi öneriyorum." ifadesini kullandı.

Musk, aşırı Demokrat ya da Cumhuriyetçilerin asla karşı taraf için oy vermeyeceğine işaret ederek, "Bu nedenle göreve kimin geleceğine asıl karar verenler kararsız seçmenler olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

ABD, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ile 100 sandalyeli Senato'daki 35 koltuk için yarın sandık başına gidecek.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı.

Biden, kongre seçimlerinde oy kullandı

 

Musk Twitter'a getireceği yenilikleri açıkladı!

 

Joe Biden'dan Elon Musk'a sert tepki

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER