Emine Erdoğan'a 'Güzel Vasıf Atfetmemek' ile Suçlanıyordu: Gazeteci Ender İmrek 'Hermes Çanta' Davasında Beraat Etti

Evrensel Yazarı Ender İmrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Hermes çantasını eleştirdiği yazısı nedeniyle yargılandığı davada beraat etti. Evrensel gazetesi yazarı Ender İmrek hakkında, gazetemizde 29 Haziran 2019’da yayımlanan “Parıl parıl parlıyordu H.

Emine Erdoğan'a 'Güzel Vasıf Atfetmemek' ile Suçlanıyordu: Gazeteci Ender İmrek 'Hermes Çanta' Davasında Beraat Etti

Evrensel Yazarı Ender İmrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Hermes çantasını eleştirdiği yazısı nedeniyle yargılandığı davada beraat etti.

s-16fc79893661610ee2d44c43ba8b74368b6b3f
Evrensel gazetesi yazarı Ender İmrek hakkında, gazetemizde 29 Haziran 2019’da yayımlanan “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta” başlıklı yazısı nedeniyle Emine Erdoğan'a güzel vasıf atfetmeyerek ‘hakaret ettiği’ suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması, Bakırköy Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Erdoğan ailesi avukatlarının mesleki mazeret dilekçesi sunarak katılmadığı durulmada Ender İmrek ile avukatları Yıldız İmrek ve Devrim Avcı hazır bulundu.

"Hande Fırat'ın yazısı Erdoğan ailesinin izahat verme çabası"

s-c91adb7618e8f6a1e74c6a25767688545b9886
Evrensel'de yer alan habere göre, duruşmada savunma yapan Ender İmrek, Hermes marka çantanın Fransa'ya boykot uygulanması ile yeniden gündeme geldiğini hatırlattı. İmrek şunları söyledi: “Bu süreçte yeni gelişmeler yaşandı. Hürriyet gazetesinden Hande Fırat bir yazı yazarak çantanın orijinal olmadığına, Emine Erdoğan'ın israfı sevmediğine dair bir yazı yazdı. Bu yazı, Emine hanım ve Erdoğan ailesinin bir kamuoyu baskısı altında kaldıkları ve çanta meselesine izahat getirme ihtiyacı duyduklarını göstermektedir. Yine adalet anlamında bir gelişme oldu. Adalet Bakanı bir açıklama yaparak hakimlerin ‘birilerine’ değil, dosyalara, hukuka bakarak karar vermeleri gerektiğini söyledi.” Bu davanın zaten hiç açılmaması gerektiğini belirten İmrek, “Hakaret yoktur, ‘iyi vasıflar atfetmeyerek hakaret’ gibi bir suçlama hukuk tarihine geçmişti” diyerek beraatini talep etti.

"Yorum yapılarak suç isnat ediliyor"

s-6d7cb86129958e1e6e2e38a34c2b326cadfa47
Ender İmrek'in ardından Avukat Yıldız İmrek söz aldı. İddianamenin hiç kabul edilmemesi gerektiğini söyleyen İmrek, "Kabul edildi ise bile ilk duruşmada beraat kararı verilmesi gerekmekteydi. Ancak bu yapılmadı, üstelik geçtiğimiz duruşmada mütalaa sunan iddia makamı gerekçe dahi sunmadı. Oysa iddia makamının gerekçesinin açık olması gerekir. Bu gerekçenin olmamasını eleştiriyoruz. İddianamede yorum yoluyla suç istinadı çabasının hukuk düzeninde kabul edilemez olduğunu söylemek isteriz" diye konuştu.

" İddianameden çıkan iki sonuç var: Emine Erdoğan kimseyle kıyaslanamaz ve övülmek zorundadır"

s-2fa0b063ef782295c3edc7f7aec51ab0282b8b
"İddia makamı, müveklilimin suç işlediğini tarif edememektedir" diyen Avukat İmrek, şunları söyledi: "Yani övülmemesinin suç olduğu iddia edilmektedir. İddianameden çıkan iki sonuç vardır. Birincisi Emine Erdoğan hiç kimse ile kıyaslanamaz. İkinci de Emine Erdoğan'ı övme mecburiyeti vardı, övülmemesi suçtur. Bu kabul edilemez. Müvekkilimin bu yazısında bir hakaret cümlesi bile tarif edilememektedir. Bu yazının basın ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı çok açık."

Beraat etti

s-fa66813dca807c926fa4b6a2df29f7b1959ba3
İddia makamı, Erdoğan ailesinin avukatlarının mesleki mazeretinin kabul edilmesi ile geçtiğimiz duruşmada verdikleri mütalaanın kabul edilmesini talep etti.Kararını açıklayan mahkeme başkanı, Ender İmrek hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla kamu davası açıldığını ancak "İmrek’in üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığına" hükmederek beraat kararı verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER