Emniyetten 1 Mayıs Öncesi Genelge: Polislerin Ses ve Görüntüsünü Kaydetmek Yasak!

Emniyet Genel Müdürlüğü 1 Mayıs önce yayımladığı genelgeyle eylemler sırasında polislerin görüntülerini ya da seslerini kaydetmeyi yasakladı. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, eylemler sırasında ses ve görüntü alınmasını yasaklayan Emniyet Genel Müd

Emniyetten 1 Mayıs Öncesi Genelge: Polislerin Ses ve Görüntüsünü Kaydetmek Yasak!

Emniyet Genel Müdürlüğü 1 Mayıs önce yayımladığı genelgeyle eylemler sırasında polislerin görüntülerini ya da seslerini kaydetmeyi yasakladı.

s-415fce835e426e6b9798cd8a33c821c9dd9cf0
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, eylemler sırasında ses ve görüntü alınmasını yasaklayan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesini sosyal medya hesabından paylaştı.Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın imzasıyla yayımlanan genelgede, eylemler sırasında polislerin görüntülerini ya da seslerini kaydeden kişilerin engellenmesi ve haklarında adli işlem yapılmasına karar verildiği bilgisi yer alıyor. Söz konusu genelgede, görevli polislerin ve sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının, "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği" savunulurken, ses ve görüntü almanın da görevi yapmayı engellediği öne sürüldü.

"Asıl amaç polis şiddetinin gözler önüne serilmesini engellemek"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda asıl amacın kolluk kuvvetinin yaptığı hukuksuzlukların ve polis şiddetinin gözler önüne serilmesini engellemek olduğunu belirterek "Eylemde görüntü almak kanuna aykırı değildir” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER