En zengin yüzde 1’lik kesimin serveti iki yılda 26 trilyon arttı

Küresel çapta yoksulluğu azaltmayı amaçlayan Oxfam’ın raporuna göre son iki yılda en zengin yüzde 1’lik kesim dünya genelinde yeni yaratılan zenginliğin üçte ikisini elinde topladı. Rapora göre 2020’den bu yana 42 trilyon dolar servet yaratıldı ve bu servetin 26 trilyon dolar.

En zengin yüzde 1’lik kesimin serveti iki yılda 26 trilyon arttı

Küresel çapta yoksulluğu azaltmayı amaçlayan Oxfam’ın raporuna göre son iki yılda en zengin yüzde 1’lik kesim dünya genelinde yeni yaratılan zenginliğin üçte ikisini elinde topladı.

Rapora göre 2020’den bu yana 42 trilyon dolar servet yaratıldı ve bu servetin 26 trilyon doları yani yüzde 63’ü küresel nüfusun en zenginlerden oluşan yüzde 1’inde toplandı.

Raporda, dünyanın en zenginlerini oluşturan yüzde 1’lik kesimin, son 10 yılda yeni yaratılan zenginliğin nerdeyse yarısını kendinde topladığına vurgu yapılıyor.

Oxfam İcra Direktörü Gabriela Bucher, en zenginler için vergilerin arttırılması çağrısı yaptı. Bucher’a göre eşitsizliği azaltmanın ve demokrasiyi diriltmenin ön koşulu bu.

Bucher ayrıca vergilendirme politikalarında yapılacak değişikliklerin dünya genelindeki krizlerin çözümüne de yardımcı olacağını belirtti.

Davos'ta liderlere krizlere karşı ortak eylem planı çağrısı

 

Dünya Ekonomik Forumu başladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER