Endonezya ve Avustralya'dan ikili iş birliğini güçlendirme kararı

Ziyaret sırasında iki ülkenin ticaret ve yatırım alanlarındaki ilişkisini genişletmenin öneminden bahseden Avustralya Başbakanı Anthony Albenese, Endonezya-Avustralya Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nı daha verimli kullanmayı istediklerini dile getirdi.

Endonezya ve Avustralya'dan ikili iş birliğini güçlendirme kararı

Ziyaret sırasında iki ülkenin ticaret ve yatırım alanlarındaki ilişkisini genişletmenin öneminden bahseden Avustralya Başbakanı Anthony Albenese, Endonezya-Avustralya Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nı daha verimli kullanmayı istediklerini dile getirdi. Albanese, ticaret ve iklim değişikliği konularında daha güçlü iş birliği vurgusu yaptı.

200 milyon dolarlık iklim ve altyapı fonu da konuşuldu

Albanese, Endonezya'nın dünyanın en büyük beş ekonomisinden biri olma yolunda ilerlediğini belirtti:

Yatırım ilişkimizi gerçekleştirmek hükümetimin önceliklerinden ve bu nedenle Endonezya-Avustralya Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın potansiyelini ortaya koymak için Endonezya ile birlikte çalışmayı planlıyoruz.

İki lider ayrıca Avustralya'nın Endonezya'ya önerdiği 200 milyon dolarlık iklim ve altyapı fonunu da görüştü. Anthony Albanese'nin göreve başlamasından beri ikinci yurt dışı gezisini Endonezya'ya yapması, Avustralya'nın yeni dönemde yakın komşusu Endonezya ile ilişkilerine verdiği önemi gösteriyor.

Endonezya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çavuşoğlu, Endonezya ile ticaret hedeflerini açıkladı

Endonezya, palm yağı ihracatı yasağını genişletecek

Avustralya'da gaz arzı krizi

Avustralya'da şirket karları tahminleri aştı

Avustralya'da konut değeri 20 ay sonra ilk kez geriledi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER