Epstein'in çiftliğini kimse almak istemiyor

Geçtiğimiz aylarda ortağı ve sevgilisi Ghislaine Maxwell’in yargılanması ve Prens Andrew ile ilgili taciz iddialarıyla yeniden gündeme gelen Jeffrey Epstein, bu defa da bir türlü satılamayan milyon dolarlık evi yüzünden konuşuluyor. İş dünyasında yer edindikten sonra hızla birb.

Epstein'in çiftliğini kimse almak istemiyor

Geçtiğimiz aylarda ortağı ve sevgilisi Ghislaine Maxwell’in yargılanması ve Prens Andrew ile ilgili taciz iddialarıyla yeniden gündeme gelen Jeffrey Epstein, bu defa da bir türlü satılamayan milyon dolarlık evi yüzünden konuşuluyor.

İş dünyasında yer edindikten sonra hızla birbirinden ünlü ve seçkin insanla bağlantılar kurmaya başlayan Jeffrey Epstein, 2000’li yıllara gelindiğinde hakkındaki taciz ve tecavüz iddialarıyla anılmaya başladı.

Bill Gates, Prens Andrew gibi isimlerle birlikte görülen Epstein, hakkındaki iddialardan sonra tutuklanmış ancak skandal isim hapishanede intihar ederek yaşamına son vermişti.

Son zamanlarda ortağı ve sevgilisi Ghislaine Maxwell’in yargılanmasıyla yeniden gündeme gelen isim bu defa da bir türlü satılamayan eviyle dikkat çekiyor. Epstein’ın mülklerinin satışları, Haziran 2020’de oluşturulan Epstein Kurbanları Tazminat Programını finanse etmek için kullanılıyor. Ancak milyon dolarlık bu çiftlik uzun zamandır satılmayı bekliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, Jeffrey Epstein’ın 8.000 dönümlük New Mexico çiftliğinin satış fiyatı, 27,5 milyon dolarlık ilk liste fiyatından bir buçuk yıl sonra 9,5 milyon dolar daha düşürülerek 18 milyon dolar oldu.

Epstein’ın evi ilk olarak Temmuz 2021’de piyasaya çıktı. 33.000 metrekarelik mülk; reşit olmayan genç kızların tecavüze uğradıklarını söyledikleri yerlerden biri olarak anılıyor.

Birkaç kadın, New Mexico mülkünde Epstein tarafından cinsel tacize uğradıklarını iddia etti. Hatta Epstein, 2019’da New York’taki hapishane hücresinde intihar etmeden sadece birkaç gün önce, iki kadın mahkeme salonunda 2004 yılında söz konusu çiftlikte uğradıkları cinsel saldırıyı detaylarıyla mahkemede anlattı.

Adı Jane Doe olan bir kadın mahkemeye, New Mexico’daki mülke henüz 15 yaşında getirildiğini ve Epstein’ın onu saatlerce taciz ettiğini söyledi.

Ayrıca Virginia Giuffre de Santa Fe County çiftliğine kaçırıldığını belirtmiş ve Maria Farmer da kız kardeşi Annie’nin 1996 yılında Ghislaine Maxwell tarafından evde saldırıya uğradığını iddia etmişti.

Epstein’ın, çiftliğe kimsenin yaklaşmaması için sıkı önlemler aldığı ve hatta çiftliğin kendi kendine yeten bir sisteme sahip olması için yangın durumunda devreye girebilecek su depolarına, mutfakta kullanılacak sebze ve meyve için seralara ve bahçelere sahip olduğu belirtiliyor.

Epstein, yılda birkaç kez gözlerden uzak araziye getirdiği VIP misafirleri için 10.000 dönümlük çiftliği oyun alanı olarak kullandı.

Epstein’ın diğer mülklerinin satışları da Haziran 2020’de oluşturulan E”pstein Kurbanları Tazminat Programı”nı finanse etmek için kullanıldı. Seks suçlusunun Manhattan’daki evi 2021’de 51 milyon dolara, Palm Beach’teki evi ise 18,5 milyon dolara satıldı.

Epstein davası bankalara sıçradı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER