Erdoğan: '20 Yaş Altına Sokağa Çıkma, 31 Şehre Araç Giriş Çıkış Yasağı Koyuyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Erdoğan: '20 Yaş Altına Sokağa Çıkma, 31 Şehre Araç Giriş Çıkış Yasağı Koyuyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan, bu gece yarısı itibariyle 30 büyükşehir ile Zonguldak'a belirli istisnalar dışında araç giriş çıkışlarını yasakladıklarını ve 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirdiklerini bildirdi. 

Erdoğan: '20 Yaş Altına Sokağa Çıkma, 31 Şehre Araç Giriş Çıkış Yasağı Koyuyoruz'Erdoğan: '20 Yaş Altına Sokağa Çıkma, 31 Şehre Araç Giriş Çıkış Yasağı Koyuyoruz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı.Koronavirüs salgınıyla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirten Erdoğan, "Türkiye en başından itibaren elindeki veriler çerçevesinde tüm tedbirleri alarak hastalığın ülkemize girişini geciktirmiştir. Özellikle milletimizden beklentimiz her bireyin kendi karantinasını kendi uygulamasıdır." dedi.Erdoğan, "Bu gece itibarıyla 30 büyükşehrimiz ile Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak. Ülkemizin tamamında 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz." açıklamasında bulundu.

"1 milyar 64 milyon liralık yardım toplandı"

s-c79ebfcfac1a7e5fb4a8338ff96ef75a158940
İkazlara uymayanlara idari ve adli cezaların tereddütsüz şekilde uygulanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletime güveniyorum, bu içi boş bir söz değil. Attığımız her adımda bu güvenin tezahürlerini görüyoruz. Kurallara ne kadar iyi riayet edersek salgının seyrini o derece kontrol altına alır, tehdidi ortadan kaldırabiliriz" dedi.Şu ana kadar 1 milyar 64 milyon liralık yardım toplandığını aktaran Erdoğan, "Yardım kampanyamıza katılarak dayanışma ortaya koyan tüm vatandaşlarıma ve kurumlarımıza şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.Yardım kampanyası üzerinden Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "CHP Genel Başkanı başta olmak üzere kimi kesimler itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir. Kendi tarihini bilmeyenler bugün devletimizin yürüttüğü yardım kampanyasını sabote etmeye çalışarak milletten ne kadar uzak olduklarını bir kez daha göstermişlerdir" ifadelerini kullandı.

"Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun adı Okmeydanı Hasstanesi'ne verilecek"

s-222b6b38c6cba158b26ff77221e4cdf4b7e439
Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun adının kmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne verileceğini açıklayan Erdoğan, Bu hastane artık hocamızın adıyla, bir şehir hastanesi olarak, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi olarak anılacaktır. Cemil hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Eşine, tüm ailesine sabırlar diliyorum" dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER