Erdoğan'dan AYM ve İdam Tartışmalarıyla İlgili Açıklama: 'Meclis'in Kararını Onaylarım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam tartışmalarına ilişkin "Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onama makamı olarak ben de bunu onaylarım" dedi.

Erdoğan'dan AYM ve İdam Tartışmalarıyla İlgili Açıklama: 'Meclis'in Kararını Onaylarım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam tartışmalarına ilişkin "Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onama makamı olarak ben de bunu onaylarım" dedi. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesine ilişkin açıklamasıyla ilgili, "Bu da yine parlamento çalışmasıdır. Parlamento bu konuda Anayasa Mahkemesi ile ilgili yeni bir yapılanma yaparsa, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım" ifadelerini kullandı.

s-75e60f6f79d7900359cbb9e183dc538e35e43a
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılı açılış programına katıldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Meclis'ten idamla ilgili karar çıktığında bana gelmeyecek mi?"

s-b843c4797b4658c76c8c6558762ee75e097d6c
Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam tartışmalarına ilişkin "Meclis'ten idamla ilgili karar çıktığında bana gelmeyecek mi? Bana geldiğinde onaylarım. Meclis'in görevi. Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onama makamı olarak ben de bunu onaylarım" diye konuştu.

"Parlamento AYM ile ilgili yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım"

s-b1c661591bbd0352089346bf614d6b8f8ccdda
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesine ilişkin açıklamasıyla ilgili, "Bu da yine parlamento çalışmasıdır. Parlamento bu konuda Anayasa Mahkemesi ile ilgili yeni bir yapılanma yaparsa, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım" ifadelerini kulllandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP milletvekillerinin genel kurula katılmamasına ilişkin "Onun varlığı ile yokluğu arasında herhangi bir fark yok. Onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaktır" dedi.

Ne olmuştu?

Bahçeli: 'Anayasa Mahkemesi Yeni Hükümet Sisteminin Doğasına Uygun Şekilde Yeni Baştan Yapılandırılmalıdır'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER