Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi Yorumu: 'Toplumumuzu Ayakta Tutan Dinamiklere Zarar Vermeden Adım Atacağız'

“Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 86.

Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi Yorumu: 'Toplumumuzu Ayakta Tutan Dinamiklere Zarar Vermeden Adım Atacağız'

“Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 86. Yıl Dönümü programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Sözleşmesine değindi. Erdoğan, Toplumumuzu ayakta tutan dinamiklere zarar vermeden adım atacağız" dedi. Tank palet fabrikası üzerinden CHP'yi hedef aldı. Erdoğan, "Hakaret edilen ordu ve onun her mensubu birer Mehmetçiktir. Biz Mehmetçiğimizi size yedirtmeyiz ve yedirtmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.  

s-c57aeb207d6268d9793062a961fc7e1e87ea69
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde “Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 86. Yıl Dönümü” programında konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:"Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Her durumda kadınları korumaya alıyoruz. Bugün kadın hakları borazanlığı yapanların kadını insan olarak bile kabul etmediği kültürel geçmişten geldiklerini unutmadık.Aynı dönemde bizim toplumumuzda kadın devletin kuruluşundan vatanın savunulmasına, üretimden aileye kadar tüm alanlarda en ön saflarda yer alıyordu. Bizim milletimizin ataerkil ve ya anaerkil değil, 'aile erkil' bir millet olduğunu söylüyoruz.Her insanımız gibi kadınların da onurunun, şerefinin korunmasını sağlamak devletin vazifesidir. Aileye yapılan her saldırı ve tehdidi doğrudan varlığımıza yapılmış sayıyoruz.

"Bu millet seni affetmeeyecek"

s-6bf006acfcd0ccb3f3c5b690c4a5efe1d988be
Tacize uğrayan her kadını nasıl koruyorsak inancı ve kıyafeti yüzünden ayrımcılığa maruz kalan kızlarımızı korumak da bizim için görevdir.CHP'de tecavüzcülere sessiz kalan zihniyetin kadın hakları konusunda söyleyecek hiçbir sözü olamaz.CHP'de kendi mensuplarını bile isyan ettiren tecavüzlere sessiz kalan zihniyetin kadın hakları konusunda söyleyecek hiçbir sözü olamaz.Belediye başkanlarının, belediye başkan yardımcılarının aşağılık kabahatlerini örtmek için 40 takla atan bunlar değil mi?Senin tecavüzcün kötü benimki iyi, senin tacizcin kötü benimki iyi, senin ahlâksızın kötü benimki iyi kadar iğrenç bir anlayış yoktur. Bay Kemal, senin milletvekilin askerime hakaret edecek, senin ağzından bununla ilgili olumsuz ifade çıkmayacak. Bu millet seni affetmeyecek. Hakaret edilen ordu ve onun her mensubu birer mehmetçiktir. Biz mehmetçiğimizi size yedirtmeyiz ve yedirtmeyeceğiz."

"Tank palet fabrikası zarar ederken ciddi bir yatırım ortaya çıktı"

s-9fe1c8f5a2b9db5e1396d15cde1701eba7398f
İşte daha geçenlerde... Gördünüz, cenaze namazında bile bu ahlâksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor. Yahu bu milletin değerleri, kutsalları var. Siz bu kutsallara karşı bu denli ahlâki olmayan yollara tevessül edemezsiniz.İnanıyorum ki ilk seçimlerde bunlar çok daha büyük bir dersi Allah'ın izniyle alacaklar.Bunun kadar, bunlar kadar yalanı rahat söyleyen bir siyasetçiyi ben tanımadım. Akşam yalan, sabah yalan. Bir doğru konuş be, bir dürüst konuş.Tank Paleti Fabrikası'yla ilgili her şeyi vesikalarıyla ortaya koyduğumuz halde hala bunu konuşuyor. Buradan ekmek çıkmaz, boşuna konuşma.Zira buradan tamamıyla her yönüyle zarar eden bir Tank Palet Fabrikası varken, şimdi buraya BMC ile ortak faaliyette olan Katar'ın kalkıp da burada yaptığı yatırım ve cepten herhangi bir şey çıkmadan, buranın hep renöve edilmesi, hem restore edilmezi, makinelerin A'dan Z'ye yenilenmesiyle, bu fabrika kendimize ait tankların bakım onarımlarından tutun, yeni atılacak atılımlarda da çok ciddi bir yatırım olarak ortaya çıkmıştır ve böyle de yoluna devam edecektir.

"Kimi yanlışları düzeltirken kimi yanlışlara yol açacak savrulmalara meydan vermeyeceğiz"

s-b0dbdd7a91222c4929316279fb84e9f631a9ac
İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere bu çerçevede zaman zaman yaşanan tartışmaların işin özünden ziyade hala süren yanlış uygulamalarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Kimi yanlışları düzeltirken kimi yanlışlara yol açacak savrulmalara meydan vermeyeceğiz. Toplumumuzu ayakta tutan dinamiklere zarar vermeden adım atacağız. Bunları başardığımızda elde ettiğimiz kazanımları ruhuyla da korumuş ve geleceğe taşımış olacağız."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER