Erdoğan'dan, Merkez Bankası'nın Eski Başkanı Hakkında Açıklama: 'Görevden Aldık, Çünkü Laf Dinlemiyordu Adam'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğrenim kredisi rakamları ocak ayından itibaren lisans öğrencileri için 550, yüksek lisansta 1.100, doktorada ise 1.650 lira olarak uygulanacak" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'dan, Merkez Bankası'nın Eski Başkanı Hakkında Açıklama: 'Görevden Aldık, Çünkü Laf Dinlemiyordu Adam'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğrenim kredisi rakamları ocak ayından itibaren lisans öğrencileri için 550, yüksek lisansta 1.100, doktorada ise 1.650 lira olarak uygulanacak" açıklamasında bulundu. Konuşmasında ekonomideki gelişmelere de değinen Erdoğan "Döviz kuru, faiz ve enflasyon üçgeninde kurulan oyunu bozduk" dedi. Erdoğan, Merkez Başkanı'nın eski başkanı Murat Çetinkaya hakkında ise "Görevden aldık, çünkü laf dinlemiyordu adam" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu Erdoğan, konuşmasında, "Türkiye'yi terör örgütleri vasıtasıyla kuşatmayı planlayanlara cevabımızı teröristlerin doğrudan inlerine girip tepeleyerek verdik." ifadelerini kullandı.

"Gazi parlamenter sistemle mi yönetti?"

s-65372f06a3b92976daac4e8e251122d6bf4a85
Erdoğan, parlamenter sistemle ilgili görüşlerini açıklarken Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu liderlerinden Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek göstererek "Acaba gazi parlamenter demokrasi ile mi idare etti ülkeyi? Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman ya başkanlık, ya yarı başkanlık sistemi bulunuyor. Dert başka. Dert kiminle geldi? Cumhur İttifakı’nın getirdiği bir sistem olduğu için rahatsız ediyor" ifadesini kullandı.

"2020 Ocak itibarıyla lisans öğrencilerin kredi ve bursu 500 liradan 550 liraya yükselecek"

s-3aad92ab42d7a2ddf55fbf27e9655d920d51b6
Üniversite öğrencisi sayısının 1,6 milyondan 7,8 milyona çıkmasının dahi tek başına "eğitim öğretimde gelinen seviyenin en çarpıcı ifadesi" olduğunu anlatan Erdoğan, bu vesileyle üniversite öğrencilerine bir müjde vermek istediğini aktardı. 2020 Ocak ayı itibarıyla lisans öğrencilerinin öğrenim kredisi veya bursunun 500 liradan yüzde 10 artışla 550 liraya çıkacağını dile getiren Erdoğan, "Hatırlarsanız bu rakam biz hükümet geldiğimizde 45 liraydı. 45 liradan şimdi 550 TL'ye çıkıyor. Nereden nereye?" dedi.Öğrenim kredisi rakamlarının da Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacağına işaret eden Erdoğan, yeni öğrenim kredisi ve burs rakamlarının tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, "Belirlediğimiz güvenli bölge sınırları içinde hala teröristlerin olduğunu biliyoruz. Buralar teröristlerden arındırılmış değil" dedi.

s-8a303553331d3711a04c3b6ed71d5eba677585
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef ABD, YPG/PYD ile ayrıca bir devriye görevi yapıyorlar, kendilerine göre. Halbuki bunlar çekileceklerdi. Çekilme kararı verdikleri halde şu anda bölgede böyle bir devriye çalışmasını Amerika'nın bu terör örgütleriyle yapmasını neyle izah edeceğiz? Bunlar bizim mutabakatımızda yok." şeklinde konuştu.

Bülent Arınç'ın açıklamaları ile ilgili ise Erdoğan, "KHK ile ilgili 'facia' ifadesini kullanmasını esefle karşıladım" ifadesini kullandı

s-3f66021fdf9d477dc213ad7c68811ab8a5a8a5

"Hep ne diyordum? Bu faizi düşürmekten başka çare yok..."

"Hep ne diyordum? Bu faizi düşürmekten başka çare yok...""Hep ne diyordum? Bu faizi düşürmekten başka çare yok..." Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki gelişmelere değinerek cari dengenin Türkiye tarihinde ilk defa 5 milyar dolar civarında fazla verir hale geldiğini anımsattı. Cari denge meselesini en az terörle mücadele kadar kritik bir beka meselesi olarak gördüklerini belirten Erdoğan, bu konudaki kararlı duruşu sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti ve ekledi:  "Hep ne diyordum? Bu faizi düşürmekten başka çare yok. 'Bunu düşürdükçe enflasyon düşer' dedim. Demedim mi? Bakın şimdi, sistem değişince Merkez Bankası'nı da görevden aldık. Çünkü laf dinlemiyor adam. Ve yeni arkadaşımızla yola devam ettik. Ve dedik ki 'Bak böyle böyle' faiz oranlarını düşüreceğiz. Çünkü faiz bir ülkenin kalkınmasında en büyük zulümdür. Yatırımları durdurur, istihdamı durdurur, üretimi durdurur, rekabet gücünüzü ortadan kaldırır ve sizin büyümenizi de engeller. Bu adımlar atılınca hava değişti ve işte bakın enflasyonda tek haneye düştük, buyrun."

6 Temmuz'da Erdoğan'ın atama kararıyla Murat Çetinkaya'nın yerine başkan yardımcısı Murat Uysal atanmıştı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya Görevinden Alındı -

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Merkez Bankası" açıklaması sosyal medyanın gündeminde...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER