Erdoğan Detayı: CHP'nin Mersin Mitingi 'Alandaki Kalabalık Karşılaştırılmasın' Diye Yasaklanmış...

Mitingin Mersin'de yapılması kararı genel merkez tarafından kararlaştırıldı. Başkan Vahap Seçer, “Mersin miting için iyi bir tercih oldu.

Erdoğan Detayı: CHP'nin Mersin Mitingi 'Alandaki Kalabalık Karşılaştırılmasın' Diye Yasaklanmış...
s-0c4e50317861e188a240c5545540da376fde10

Mitingin Mersin'de yapılması kararı genel merkez tarafından kararlaştırıldı.

Başkan Vahap Seçer, “Mersin miting için iyi bir tercih oldu. En muhalif yer, CHP'nin de en güçlü olduğu kalesi durumunda olan ildir” dedi. Cumhuriyet Meydanı'nda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Eylül 2021'de açılış adı altında miting düzenlediğini belirten Seçer, SÖZCÜ'nün sorusu üzerine şunları söyledi: “Cumhuriyet alanı Mersin Belediyesi'nin tapulu arazisidir. Mersin'de miting alanları belli ama AKP miting alanı yeri olarak belirlenmeyen Cumhuriyet alanında miting yaptı. Aynı yerde CHP de miting yapmak istedi. Vali, CHP'nin o meydanda miting yapmasına izin vermedi. Valiliğin yaptığı devlet adamlığına yakışmadı. İl başkanımız sonunda her zaman miting yapılan Mersin Tevfik Gür Stadı'nın yanındaki alanda miting yapmayı kabul etti. Hangi şart olursa olsun mitingimiz görkemli olacak.”

Karşılaştırmaya engel olunmuş...

Başkan Seçer 4 Aralık'ta yapılacak mitingler için Cumhuriyet Meydanı'nın CHP'ye verilmemesini şu gerekçeye dayandırdı: “Aynı meydanda miting yapmamıza izin verilseydi ertesi gün Erdoğan'ın yaptığı mitingle Kılıçdaroğlu'nun mitinginin fotoğraflarını yayınlayacaktık. Erdoğan'ı mitinginde alanın 4'te 1'i ancak doldurulmuşken Kılıçdaroğlu'nun da aynı alanın tamamının hıncahınç dolu olduğu görülecekti. Aynı meydanda iki mitingin karşılaştırılmasını da engellemiş oldular. Şunu da söyleyebilirim ki gösterilen yeni miting alanının da dolup taşacağına tanık olacağız.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER