Erdoğan Diyarbakır'da: 'Çözüm Sürecini Biz Başlattık Ama Biz Sonlandırmadık'

Diyarbakır'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran biz olamadık. HDP’nin art niyeti ve gizli gündemi sonlandırdı" dedi. Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:''Diyarbak.

Erdoğan Diyarbakır'da: 'Çözüm Sürecini Biz Başlattık Ama Biz Sonlandırmadık'

Diyarbakır'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran biz olamadık. HDP’nin art niyeti ve gizli gündemi sonlandırdı" dedi.

s-c958c3a9d1089d62deee8137f2fe93d3398503
Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:''Diyarbakır Cezaevi boşaltılıyor, yakında kültür merkezi olarak hizmete sunacağız. Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor, kültür merkezi olarak hizmete sunuyoruz.KCK, PKK, PYD, HDP'siyle hep birlikte benim Kürt kardeşlerimin iliğini sömüren bu çete, son bin yıldır bu bölgenin, bu halkın başına gelmiş en büyük musibettir.Diyarbakır Belediyesi yıllarca bunların elindeydi. Belediye başkanını Kandil'in komiserine hesaba çektirdiler.Çözüm sürecini biz başlattık ama, sonlandıran biz olmadık. Süreci bunların art niyeti, gizli gündemleri sonlandırdı.13-14 yaşındaki Kürt kızlarımızı dağa kaçıranlar bunlar değil mi? Bunlar hangi edepten, namustan bahsediyorlar? Bunlarda ne edep ne namus var.Hukuk ve ekonomi reformlarımızla, hak ve özgürlük açılımlarımızla, aynı çizgide yolumuza devam ediyoruz.HDP'nin İstanbul ve diğer şehirlerde CHP'ye verdiği desteğin nedeni ideolojik akrabalıktır.Utanmadan, sıkılmadan, yüzleri kızarmadan hala 'barış, kardeşlik, hukuk, demokrasi' diyorlar. Siz bu kavramları en son ağzına alacak kişilersiniz ey HDP.Dün akan kanı sürdürmek için çözüm sürecini baltalayanlar şimdi CHP ile iş birliği yapıyor. Tek dertleri var, o da Erdoğansız, AK Partisiz bir Türkiye"

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Kürtçe de konuştu: "Ser sera, ser çava Diyarbekir (Başım gözüm üstüne Diyarbakır) Nasıl, biliyorum değil mi?"

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Kürtçe de konuştu: "Ser sera, ser çava Diyarbekir (Başım gözüm üstüne Diyarbakır) Nasıl, biliyorum değil mi?" Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Kürtçe de konuştu: "Ser sera, ser çava Diyarbekir (Başım gözüm üstüne Diyarbakır) Nasıl, biliyorum değil mi?" 60e875a6c53447ff5d7a29d4.jpg

Erdoğan, HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır annelerini de ziyaret etti. Erdoğan'a, Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eşlik etti.

s-3e9dee00da23f7b59ab4a3557965ded55cb397

Erdoğan'ın bu iddia ve suçlamalar sonrası Soylu konusundaki tutumu merak ediliyordu.

s-3be59d0d11a5ae0a08ba9255a9f250cf4c6046

Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili son iddiası, Soylu'nun 15 Temmuz sonrası silah dağıttığı şeklindeydi.

Sedat Peker'den 'Soylu, 15 Temmuz'dan Sonra Silah Dağıttı' İddiası -

Peker'in bir başka iddiası için

Peker'den Soylu Paylaşımları: 'En Büyük Şeytan Olduğunu Herkes Görecek' -

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup konuşmasında Soylu'ya bu sözlerle destek vermişti.

Bahçeli: 'Kim Demiş Sayın Soylu Yalnız Diye, Kimsesiz Diye?' -

Soylu'dan Bahçeli'ye Teşekkür Mesajı: 'Güven ve İnancı İçin Minnet ve Şükran Duyuyorum'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER