Erdoğan: İhanetler olmasa milli gelirimiz bir trilyon dolardı

AK Parti 30.

Erdoğan: İhanetler olmasa milli gelirimiz bir trilyon dolardı

AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da kampa katılmak üzere ilçeye geldi.

Kampın açılış konuşmasını yapan Erdoğan, Suriye'ye yeni harekat hazırlığına değindi.

Daha önceki operasyonları hatırlatan Cumhurbaşkanı "Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekatları ve Nisan'da başlayan Pençe-Kilit operasyonuyla güney sınırımızda oluşturulan terör koridorunu darmadağın ettik" dedi.

Erdoğan, "Güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak çalışmaları titizlikle yürütüyoruz" diye konuştu.

Güneyimizdeki sınırdan 30 kilometre içerisinin Türkiye'nin güvenlik alanı olduğunu belirten Erdoğan, "Bu güvenlik alanında rahatsız edilmek istemiyoruz, bunun adımlarını da atıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ADAY MISIN DEĞİL MİSİN?"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da 10 sorusuna verdiği yanıtlar üzerinden de eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun "aday olacak mısın" sorusuna seçim tarihini sorarak yanıt verdiğini söyleyen Erdoğan, "Seçim tarihi belli. CHP Genel Başkanı hala bize seçim tarihini soruyor. Aday mısın değil misin? Sen önce bunu açıkla" diye yüklendi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Türkiye'nin salgın sürecinde sergilediği dirayetli duruş ülkemize kazandırdığımız eserlerin önemini gösterdi. Ülkemizin son 20 yıldaki kazanımları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

'İktidara gelirken ülkemizi dört temel unsur üstünde yükselteceğiz' dedik. Bunları eğitim, sağlık, adalet ve emniyet.

"YARDIMCI KİTAPLARI ÜCRETSİZ DAĞITACAĞIZ"

Eğitim bütçemizi yılda 10,3 milyar liradan 274,3 milyar liraya çıkardık. Artık ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kitapları da öğrencilerimize ücretsiz dağıtmaya başlıyoruz.

İktidarı devraldığımızda 76 olan üniversite sayısı bugün 208'e çıktı.

HASTANELERDE RANDEVU SORUNU

Hastanelerde randevu gecikmeleriyle ilgili şikayetler gelmeye başladı. Süratle çözüm için adımlar atmaya başladık.

19 şehir hastanemizi açtık. 14 şehir hastanemizin inşaatı sürüyor, ikisi de ihale sürecinde.

"TOPLAM İSTİHDAM 30 MİLYON"

Son 20 yılda 522 milyar liranın üzerinde sosyal yardım yaptık. Kamuda 192 bin engelli kardeşimizi istihdam ettik. İstihdamda 2022 yılında 12 milyon olan aktif sigortalı sayısı 24 milyonu buldu. Toplam istihdam 30 milyonu geçti.

"500 BİNDEN FAZLA SURİYELİ DÖNDÜ"

Adalette 9 bin 349 olan hakim savcı sayısını bugün itibarıyla 22 bin 709'a yükselttik. Düzensiz göçle mücadele için 16 bin kapasiteli 26 geri gönderme merkezi kurduk. Oluşturduğumuz güvenli bölgelere 500 binden fazla Suriyeli döndü.

Son 20 yılda köprüler, tüneller ve otoyollarla ülkemizin her karışına mührümüzü vurduk. Tarımda son 20 yılda çiftçilere 183 milyar liralık destek verdik.

Hazine ve maliye politikamız sayesinde milli gelirimizi 238 milyar dolardan aldık 1 trilyon dolar sınırına getirdik.

"GEZİ OLMASA FARKLI YERLERDE OLURDUK"

Gezi olaylarıyla başlayan ihanetlerin ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1,5 trilyon doları bulan milli gelirle çok farklı bir yerde olacaktık.

PKK ile mücadelemizin de, CHP ile sert mücadelemizin de sebebi milletimize olan sorumluluğumuzdur. Karşımıza çıkarılan aktörlerin birer aparat olduğunu biliyoruz. Asıl mücadeleyi projenin gerçek sahipleriyle yapıyoruz.

Bu milletin son ferdi de şehit olmadan aziz vatanın tek karış toprağını bile kirletemeyeceksiniz. Türkiye'nin potansiyeli ve gücü kağıt üstündeki ölçeklerin çok üstündedir.

İHRACAT HEDEFİ 250 MİLYAR DOLAR

Ülkemizin toplam yatırım miktarını 70 milyar liradan aldık, 2 trilyon lira seviyesine çıkardık. Ticarette 36 milyar dolar olan ihracatımızı 225 milyar dolara ulaştırdık, hedefimiz yıl sonuna kadar 250 milyar dolar.

Savunma Sanayiinde yerlilik oranı yüzde 20'den aldık yüzde 80'e çıkardık. Batı savunma sanayiinde bize istediğimizi vermezken biz Batı'ya ihraç etmeye başladık.

Birileri diyor ki 'Amerika'da bir ofis açsanız'. Türkiye sürekli kapısına gelinen 'bize de yok mu' denilen ülke haline geldi. Yerli ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ülkemizin dışa bağımlılığını yavaş yavaş azaltıyoruz.

Milli Uzay Programımızı oluşturduk. 2023'te bir Türk vatandaşının uzaya gönderilmesi sürecini başlattık.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ FETİH KUTLAMASI

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'un Fethi coşkusunu Atatürk Havalimanı'nda milletimizle birlikte yaşadık. 560 bin kişinin katılımıyla fetih şenliğini gerçekleştirdik.

Siyasetin cilvesi diyebileceğimiz bazı konularla da uğraşmak zorundayız. Bizim eser siyasetinde yarışamayanlar işi yalan ve iftiraya döküyor.

"128 MİLYAR DOLARI AÇIKLADIK"

Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezerv meselesini de en doğru en açık şekilde kamuoyuyla paylaştık. Aynı nakaratı sanki altında başka bir şey varmış gibi irdelemesi onu sorunudur.

SADAT YANITI- Bu ülkeyi organize suç örgütlerinden kurtarmış bir hükümete karşı mafya bozuntularından medet umacak kadar alçaldılar. Ben SADAT’ın kurucusu denilen tuğgeneral ile Külliye'de görüşmem var ama evlerinde bir görüşme yapmadım. Böyle bir görüşme yok.

"ALTILI MASA FAZLA UZATMASIN"

Altılı masa kimi seçerse o aday olacakmış. Altılı masa bunu bu kadar uzatmasın artık. Altılı masanın altında olanlar varsa onlarda meydana çıksın.

Gezi olayları azgın azınlığın sessiz çoğunluğu sindirme teşebbüsüdür. Ekonomik bağımsızlığımızı hedef alan mandacı eylemdir. Çukur eylemleri ile Gezi olayları arasında fark yoktur. Gezi olayları demokrasimizi hedef alan bir vesayet girişimidir.

"ÇEVRECİLER NEREDE?"

Beşiktaş Çırağan Caddesi'nde o çınar ağaçlarının kesilmesiyle çok farklı bir katliam yapılmasını gözleri görmüyor mu? Çevreciler nerede?

Sizin böyle bir maneviyat bu ülkenin dini değerlerine saygı, böyle bir anlayışınız yok. İstismarı çok iyi biliyorsunuz. Bundan sonra o da tutmayacak. AKM'ye gezi olaylarında malum teröristlerin pankartlarını siz astınız. CHP Genel Başkanı da o alana geldi.

MİLLETVEKİLLERİNE PANKART TEPKİSİ

Geçenlerde 3 tane sözde milletvekili köprüye pankart asmaya yeltendi, polise de zulmettiler. Köprüye izinsiz pankart asmaya çalışandan milletvekili olmaz.

Bu ülkenin güvenliği için çalışan polisi tekmeleyemezsin. Bu pankartı sana astırmayan polisimize şiddet uygulayandan milletvekili olmaz. Parlamentodan silinip atılmalarının adımlarının atılması lazım.

Türkiye'ye aleni bir saldırı olan gezi kalkışmasının üzerini süslü cümleler örtemez.

Vandala vandal, haine hain, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Siz gidin önce aynaya bir bakın.

"ALACAK AHLAK DERSİMİZ YOK"

Bizim kadınlara alçakça hakaret eden belediye başkanlarını koruyanlardan alacak ahlak dersimiz yok. Bizim şehit bacısına terbiyesizce küfür sayan karaktersizlerden alacak dersimiz yoktur.

Gücünü milletinden değil, ülkesine yönelen namlulardan alanlara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız. Daha gerçekte kim olduklarını, cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyenlere, seçimden sonra ne yapacaklarını anlatamayanlara milletimiz itibar etmez. Ahlaklı, sorumlu, siyaset yapmak konusunda bunların hiçbiri AK Parti'nin eline su dökemez.

"NATO TERÖR GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAK BİR TEŞKİLAT DEĞİL"

Dünya güvenlik ve ekonomi mimarisi yeni baştan yaratılırken Türkiye farkını ortaya koyuyor. NATO içinde İsveç-Finlandiya konusunda açık ve net konuşuyorum.

Dün Stoltenberg ile konuştuk. NATO bir terör güvenliği sağlayacak teşkilat değildir. Şu anda İsveç'te Finlandiya'da terör örgütleri cirit atarken, posterlerini ellerinde taşırlarken, Yunanistan'da da terör örgütleri cirit atarken kimse bizden aynı yanlışa düşmemizi beklemesin.

"VATANDAŞIMIZIN GELİRİNİ ARTIRACAĞIZ"

Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz.

"YENİ MÜJDELER OLACAK"

TOKİ eliyle 1 milyon 100 bin konut ürettik, 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Yakında bu konuda yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER