Erdoğan'ın İmzasıyla Yürürlüğe Girmişti: AKP'li Belediye Yasağa Rağmen İşçi Çıkardı

AKP’nin yönetimde olduğu Kahramankazan Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile pandemi döneminde işten çıkarma yasağı 17 Mart’a kadar uzatılmasına rağmen sözleşmeli 6 personelin işine son verdi.

Erdoğan'ın İmzasıyla Yürürlüğe Girmişti: AKP'li Belediye Yasağa Rağmen İşçi Çıkardı

AKP’nin yönetimde olduğu Kahramankazan Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile pandemi döneminde işten çıkarma yasağı 17 Mart’a kadar uzatılmasına rağmen sözleşmeli 6 personelin işine son verdi. Belediyeden yapılan açıklamama ise "işlerine son verilmedi, sözleşmeleri yenilenmedi" denildi.

s-38c89a120d8133b26adb87887a01e285773809
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile pandemi döneminde işçi çıkarma yasağı 17 Mart 2020 tarihine kadar uzatılmıştı. Ancak AKP’li Kahramankazan Belediyesi’nde 24 sözleşmeli personelden bazılarının işine son verildiği belirtildi.

"Başka parti yaptığında mangalda kül bırakılmıyor"

"Başka parti yaptığında mangalda kül bırakılmıyor""Başka parti yaptığında mangalda kül bırakılmıyor" Yeni yılın ilk Belediye Meclisi toplantısında konuyu gündeme getiren İYİ Parti Meclis Üyesi Selim Çırpanoğlu, bir süreden beri belediyede çalışan işçiler üzerinde mobbing uygulandığını öne sürdü. 7 işçinin işine son verildiğini belirten Çırpanoğlu, “Pandemi döneminde bu kişiler niye işten çıkarıldı. Bu başka bir parti yaptığı zaman mangalda kül bırakılmıyor. Pandemi döneminde işten çıkarmalar konusunda daha dikkatli davranılmalı” sözleri ile işten çıkarmalara tepki gösterdi.

Ekonomik durumu gerekçe göstermiş 

ANKA'nın aktardığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından her fırsatta vatandaşların pandemi döneminde mağdur edilmeyeceğine ilişkin açıklamalar yapılırken, Kahramankazan Belediye Başkanı Oğuz’un işten çıkarmalara gerekçe olarak belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durumu gerekçe gösterdiği öğrenildi.

Esnafa var işçiye yok

s-83ae86a5ae6603004c03710f3c772079e5e7f9
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Kiracımıza ve esnafımıza müjde” başlığı altında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bilgilendirmede, “Belediye Meclisimizde Cumhur İttifakı meclis üyelerimizin önergesiyle, pandemi tedbirleri doğrultusunda kapalı olan Belediyemize ait iş yerlerinin kiracısı esnaflarımızdan pandemi süreci sonuna dek kira ve işgaliye bedeli alınmaması kararlaştırıldı” paylaşımını yaparken, işten çıkarmalara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadığı görüldü.

Belediyeden açıklama: "İşlerine son verilmedi, sözleşme yenilenmedi"

s-04695f95658f1701a984e935b0e5f9779442c7
Konuya ilişkin Belediye yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 7 değil 6 işçinin işten atıldığı ifade edilirken, “Personelimizin işine son verilmesi gibi bir durum söz konusu olmayıp, sözleşme süreleri biten personelimizin sözleşmeleri, sözleşme bitiş tarihi itibarıyla yenilenmemiştir. Ayrıca, sözleşmesi yenilenmeyen 7 değil, 6 personelimiz bulunmaktadır. Dolayısıyla personelimizin işine son verilmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir” denildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER