Erdoğan'ın 'Keyif Çayı İç' Dediği Servisçi: 'AK Parti Üyesiyim, Kırıldık, Üzüldük…'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dün “Evimize ekmek götüremiyoruz” diyen ve '"Bu bana çok abartılı geldi. Al Keyif çayı iç' yanıtını alan vatandaş ilk kez konuştu. AK Parti üyesi olduğunu belirten vatandaş “Biz esnaf olarak orada şaşırdık, beklemiyorduk.

Erdoğan'ın 'Keyif Çayı İç' Dediği Servisçi: 'AK Parti Üyesiyim, Kırıldık, Üzüldük…'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dün “Evimize ekmek götüremiyoruz” diyen ve '"Bu bana çok abartılı geldi. Al Keyif çayı iç' yanıtını alan vatandaş ilk kez konuştu. AK Parti üyesi olduğunu belirten vatandaş “Biz esnaf olarak orada şaşırdık, beklemiyorduk. Kırıldık, üzüldük” dedi. s-d5ac55c117116880d66317a28ac264fea37e95
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Malatya’da bir vatandaşla girdiği diyalog sosyal medyada gündem olmuştu.Servisçi olduğunu belirten vatandaş Erdoğan’a, “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” demiş, Erdoğan ise “Bu bana çok abartılı geldi. Keyif çayı bu. Bu çayı iç” diyerek çay dağıtmıştı.

O anlar kameralara böyle yansımıştı

O anlar kameralara böyle yansımıştı O anlar kameralara böyle yansımıştı 5f969fb4dc39692a5814b4ad.jpg

Görüntüler sosyal medyada çok konuşuldu: Gelen tepkilerden bazıları için

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Evimize Ekmek Götüremiyoruz' Diyen Esnafa Verdiği Cevap Sosyal Medyanın Gündeminde -

Görüntülerdeki o vatandaş bugün ilk kez konuştu: 'AK Parti üyesiyim, kırıldık, üzüldük…"

s-5cf09ef84ef59324d4d9fc2a7213a7ad2a35e8
Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce olduğu öğrenilen vatandaş bugün Sözcü'den İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı.İnce, orada bulunma nedenini şöyle açıkladı:
"Oradaki aslında yol kapama değildi. Biz Malatya'daki 1600 servisçiye mesaj attık Cumhurbaşkanı'nı karşılayacağız diye. Hem Malatya'ya gelişinden dolayı, hem de depremden dolayı 50 bin liralık faizsiz kredi verilmişti, bu konuda teşekkür edecektik."
İnce, Erdoğan'la arasındaki diyaloğa ilişkin olarak ise şunları anlattı:
"Sayın Cumhurbaşkanım, Malatya'da 1600, Türkiye genelinde 350 bin servisçi esnafı sizden müjde bekliyor pandemiden dolayı” dedim. Cumhurbaşkanı, “Ne müjdesi?” diye sordu. “Cumhurbaşkanım evimize ekmek götüremiyoruz, işsiziz, 8-10 aydır deprem ve pandemi süreci var” dedim. Öyle deyince Cumhurbaşkanı da “Abartı geldi” dedi. Kendisi için kurban kesecektik, müsaade vermedi, “Hayır kurumuna verin” dedi. Ardından çay dağıtımı oldu, çay attı.

"Kendim de AK Partiliyim, o tepkiyi beklemiyorduk"

s-40e71902fa4e4c85023a7397a091ab135ed07f
Kendisinin de AK Partili olduğunu belirten İnce, "Açık açık destek veriyorum. Umutla oraya varmıştık. O tepkiyi beklemiyorduk." dedi ve "Evimize ekmek götüremiyoruz" sözlerinin abartı olup olmadığına ilişkin ise;
"Bu mecaz anlamda. Kredimizi ödeyemiyoruz. Tüm bunları içine alarak, özeti anlamında söylemek istedim ama cumhurbaşkanımız bizi yanlış anladı." dedi.

"Kırıldık, üzüldük, olmasa daha iyiydi"

s-1f6ec11f5341e3f349a737df7f1d141e74eb10
Parti üyesi olduğunu yineleyen ve her türlü desteği verdiğini dile getiren İnce şunları söyledi:
"Ben her seçimde esnafları toplar, Cumhurbaşkanı'na ve Belediye Başkanı'na açık destek veririm, cebimden maddiyatları karşılarım. Hâlâ da cumhurbaşkanına olan sevgimizden şey yapmadık ama kırıldık, üzüldük, olmasa daha iyiydi."
Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER