Erdoğan'ın Müjdesi Belli Oldu: Karadeniz'de Yeni Doğal Gaz Keşfi!

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 Haziran'da vereceği 'müjde'yi beklerken ABD basını, Türkiye'nin Karadeniz'de yeni doğal gaz yatakları keşfettiğini yazdı.

Erdoğan'ın Müjdesi Belli Oldu: Karadeniz'de Yeni Doğal Gaz Keşfi!

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 Haziran'da vereceği 'müjde'yi beklerken ABD basını, Türkiye'nin Karadeniz'de yeni doğal gaz yatakları keşfettiğini yazdı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez de kısa süre önce yaptığı Twitter paylaşımıyla doğal gaz iddialarını güçlendirdi.

s-e641fb4a13fc0ac9d349e15a7e5072a1655647
ABD merkezli Bloomberg gazetesine konuşan kaynaklar, Karadeniz'in Kuzey Sakarya Sahası'nda yer alan yeni arama kuyusu Amasra-1 kuyusundan elde edilen ilk verilerin bölgede önemli miktarda gaz bulunduğunu gösterdiğini aktardı. Geçen yıl Türk sondaj gemileri Karadeniz'deki en büyük keşif olan Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküp gaz bulmuş ve üretimin 2023 yılına kadar başlayabileceği açıklanmıştı.

Detaylar

Erdoğan Yeni Müjdeyi Açıkladı: Karadeniz'de Toplam Rezerv 405 Milyar Metreküpe Ulaştı - Sakarya sahasında keşfedildiği belirtilen doğal gaz miktarına ilişkin bağımsız bir denetimin bulunmadığını kaydeden Bloomberg, Türk yetkililerin keşfedilen doğal gazı, devlet petrol şirketi TPAO'nun çıkaracağını ve bunun için herhangi bir dış finansmana ihtiyaç duyulmayacağını söylediğini belirtti.Haberde, Amasra-1 kuyusunda keşfedildiği belirtilen doğal gaza ilişkin Enerji Bakanlığı'nın yorum yapmaktan kaçındığı kaydedilirken, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta başında verdiği bir demeçte 'Cuma günü Karadeniz kıyılarından iyi haberler vereceği' sözü verdiği hatırlatıldı.

Ayrıca bakınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yarın Açıklayacak: Uzmanlar 'Müjde' Haberi İçin Ne Diyor? - Bloomberg ayrıca, Erdoğan'ın muhtemel yeni doğal gaz keşfine ilişkin söz konusu açıklamasını, 'döviz cinsinden ödenmesi gereken enerji ithalatı faturası da dahil olmak üzere, Türkiye'nin uzun süredir süregelen ekonomik zaafiyetlerinden bazılarına bir çözüm olarak sunduğunu' yazdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yarın 18.00'i işaret eden paylaşımı da doğal gaz iddialarını güçlendirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER