Erdoğan'ın Temelini Attığı Şehir Hastanesine 6 Yıldır Çivi Çakılmadı: 'Cumhurbaşkanını Yine Kandırmışlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne aradan 6 yılı aşkın süre geçmesine rağmen çivi çakılmadığı ortaya çıktı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20.

Erdoğan'ın Temelini Attığı Şehir Hastanesine 6 Yıldır Çivi Çakılmadı: 'Cumhurbaşkanını Yine Kandırmışlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne aradan 6 yılı aşkın süre geçmesine rağmen çivi çakılmadığı ortaya çıktı. 

s-e81d8782399926438c9fd4b3d3b3aa42d3ba40
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 yılında dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Çelik’in de katıldığı hem hizmete giren tesislerin açılış, hem de yeni yapılacak tesislerin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Şehir hastanesi benim aşkımdır, sevdamdır. 30 tane büyükşehre dedim ki, ‘en az her birisine birer tane şehir hastanesi kuracağız.’ İşte Şanlıurfa’ya da bir şehir hastanesi kuruyoruz” dedi. Hastanenin kapasitesine ilişkin bilgler veren Erdoğan, yatırım maliyetinin 1 katrilyon 151 milyon TL olacağını söyledi. Erdoğan, "Çünkü, Şanlıurfa’ya bu yakışır. Özel sektör tarafından üç yıl içinde yapılacak bu hastane 25 yıl boyunca işletilecek, daha sonra kamuya, yani devlete teslim edilecek" dedi.

Çivi çakılmadığı halde "devam ediyor" dedi

s-4e1f3bc4b340a6051c08369c8c8a2d4b3d4a0a
Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atmasının üzerinden 4 yıl sonra, 8 Mart 2019'da bu kez seçim mitingi için geldiği Şanlıurfa'nın Topçu Meydanı'nda halka hitap etti. Bu süre içinde hastanenin çivisi bile çakılmamasına karşın geçmesine karşın konuşmasında Türkiye genelinde yapılan şehir hastanelerinden söz ederken, “İşte bunun bin 700 yataklısı nereye olacak? Şu anda inşaatı devam ediyor, Şanlıurfa'ya. Şehir hastanemizi inşallah iki yıla kadar hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

“Bu taşlar dahiliye, bunlar kardiyoloji”

“Bu taşlar dahiliye, bunlar kardiyoloji”“Bu taşlar dahiliye, bunlar kardiyoloji” Sözcü'de yer alan habere göre, Erdoğan'ın konuşmasından bir gün sonra CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık yanında partisinin İl Başkanı Hayrettin Cidir ve İl Başkan Yardımcısı Ahmet Budak olduğu halde hastane yapılması planlanan arsaya giderek burada sosyal medya üzerinden bir video paylaşımı yaptı. Aydınlık, paylaşımında şunları söyledi: 
“Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Urfa'daki konuşmasında ‘Bin 700 yataklı şehir hastanesinin inşaatı devam ediyor' dedi. Biz de bugün kontrol etmeye geldik. Sayın İl başkanımız ile, il başkan yardımcısıyla birlikte. Geldik burada boş bir arazi görüyoruz. Herhal bu taşlar kardiyoloji bölümü, O taşlar dahiliye bölümüdür. Arkamız da çocuk bölümüdür. Ben bu tarlada onu görüyorum. Biz siyaset yapıyoruz. Onun için bugün geldik burayı kontrol ettik. Değerli hemşehrilerimiz hastanenin yapılışının olmadığını görsünler. Sayın cumhurbaşkanım sizleri yanlış yönlendiriyorlar. Bu memleket hepimizin. Biz kandırılmaya da bundan sonra gelemeyiz. Saygılarımla."
CHP Milletvekili Aydınlık, 12 Ağustos 2021 Perşembe günü ise aynı görüntüleri, “Sadece adı olan Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile alakalı çektiğimiz bu videonun üzerinden 888 gün geçti. Aldığım her telefonda hemşehrilerimin çaresizliği ortada. Doktor yok, doktor varsa randevu yok. Şehir Hastanesi zaten yok. Sürekli başka illere sevk.Urfalı bunu hak etmiyor” şeklindeki bir mesajı takipçileriyle paylaştı.

"Cumhurbaşkanın Şanlıurfa aşkı yarım kaldı"

s-020a0ee724f11d71f4c6da3d0507b6b4e5fc39
DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz ise şunları söyledi: 
“Cumhurbaşkanı'nın temel atmasının üzerinden 4 yıl geçtikten sonra Sayın Erdoğan mitingde kendisini dinleyenlere, ‘İnşaatı devam eden şehir hastanemizi iki yıl içinde hizmete sokacağız' diyor. Anlaşılıyor ki Erdoğan'ı kandırmışlar. Zaten kendisi de kandırılmaya müsait olduğunu sık sık dillendiriyor. Cumhurbaşkanı şehir hastanelerinin aşkı olduğunu söylüyor. Maalesef, Cumhurbaşkanının Şanlıurfa aşkı yarım kaldı. Hatta hiç başlamadı. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın kandırıldığını düşünüyorum."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER