Erdoğan'ın Torpilli Tercümanı Gündemde: İYİ Parti'lilerden Eleştiri Geldi, AKP'li Dağ 'Hazmedemiyorsunuz' Dedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmelerinde bulunan tercümanın Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab olmasının ortaya çıkmasına muhalefetten tepki geldi.

Erdoğan'ın Torpilli Tercümanı Gündemde: İYİ Parti'lilerden Eleştiri Geldi, AKP'li Dağ 'Hazmedemiyorsunuz' Dedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmelerinde bulunan tercümanın Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab olmasının ortaya çıkmasına muhalefetten tepki geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Devlet geleneğimizi alt üst ettikleri için, tecrübeli, tutanak tutmak mecburiyetinde bulunan bir tercüman yok. Orada ne konuşulduğunun Dışişleri’ne, oradan TBMM’ye getirebilme imkanı ortadan kaldırılmış" dedi. İYİ Parti ve AKP yöneticileri de 'tercüman' tercihi üzerinden, sosyal medyada karşı karşıya geldi.

s-9c6b4348de7960309bb16d7ba5caa2d944b842
Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer liderlerle ve heyetlerle görüşmelerinde bulunan tercümanın Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab olduğu öğrenildi. Abushanab'ın tercüman olarak bulumasına muhalefetten tepki gecikmedi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bugünkü grup toplantısında konuya ilişkin, "Orada ne konuşulduğunun Dışişleri’ne, oradan TBMM’ye getirebilme imkanı ortadan kaldırılmış. Milletimizin de Meclis aracılığıyla, ne olup bittiğini bilmeye hakkı var" sözleriyle tepki gösterdi ve şunları söyledi:
"Devlet geleneğimizi alt üst ettikleri için, elçiliklerden ya da Dışişleri Bakanlığı'ndan tecrübeli, tutanak tutmak mecburiyetinde bulunan bir tercüman yok. Orada ne konuşulduğunun Dışişleri’ne, oradan TBMM’ye getirebilme imkanı ortadan kaldırılmış. Dolayısıyla; Sayın Erdoğan, Milletin Evi, Gazi Meclisimizi bilgilendirmek aklından bile geçmiyor. Ama yapmalısın. Amerikan gazetelerinden öğrenmenin ne derece onur ve gurur kırıcı olduğunu bir kere daha tekrarlamak isterim. O nedenle, buradan iktidara çağrıda bulunmak istiyorum: Buyurun gereğini yapın. Hem devlet ahlakı, hem de milletimizin size verdiği görevin sorumluluğu, bunu gerektirir."

'Hakimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi tercih etmişler'

s-513f51e6a88be1c88def60f17ce6c4cc8c61de
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Erdoğan’ın tercümanı..! Biden ile konuştuklarının mahremiyeti konusunda kimseye güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi (tercüman demek zor) tercih etmişler… Merve Kavakçı’nın kızı..!"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: 'Hazmedemiyorsunuz'

s-f299d7c7a2922301947b7e7dc411e491a3102c
Erozan'ın bu paylaşımına AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tepki gösterdi. Dağ, "Başörtülü bir hanımefendinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na tercüman olmasını mı hazmedemiyorsunuz yoksa sizi rahatsız eden akademik yetkinliğini kazanmış birisinin başörtülü olması mı ? Milletimizin değerleri ile olan kavganızdan ne zaman vazgeçeceksiniz?" dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER