Erdoğan: 'Kabil Havalimanı'nın İşletilmesinde Olumlu Gelişmeler Bizim Açımızdan Henüz Yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabil Havalimanı'nın işletilmesine ilişkin, "İşin başından itibaren olumlu yaklaşım içinde olduk.

Erdoğan: 'Kabil Havalimanı'nın İşletilmesinde Olumlu Gelişmeler Bizim Açımızdan Henüz Yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabil Havalimanı'nın işletilmesine ilişkin, "İşin başından itibaren olumlu yaklaşım içinde olduk. Geldiğimiz noktada o olumlu gelişmeler bizim açımızdan henüz yok." dedi.

s-c0e63361dfd19978d7c25b6648c2be3adf2980
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile ortak basın toplantısı düzenledi.Konuşmasına, Tshisekedi'yi Türkiye'de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Afrika kıtasında Türkiye için önemli bir ortak olduğunu belirtti ve Türkiye'ye cumhurbaşkanı seviyesinde bir ilki teşkil eden tarihi ziyaretin ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açacağına inandığını kaydetti.Tshisekedi ile görüşmelerinde iki ülke ilişkilerini tüm yönleriyle değerlendirme fırsatı bulduklarını söyleyen Erdoğan, "İş birliğimizi geliştirme yönündeki irademizi karşılıklı olarak teyit ettik. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi de dostluğumuza yakışır seviyeye yükseltmek için birlikte yoğun çaba göstereceğiz. İlk aşamada ikili ticaret hacmimizin 250 milyon dolara çıkartılması hedefini belirledik. Az önce imzalanan anlaşmalar bu hedefe ulaşılmasına büyük katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.Erdoğan, güvenlik ve terörle mücadele konularında da iş birliğini ilerletmek istediklerini belirterek Tshisekedi'ye, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesine verdiği samimi destek için teşekkür etti.

Afganistan'daki gelişmeler

s-832eb77c828e421bff5ae92c4bffea952bb1a7
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin Afganistan'da Kabil Havalimanı'nın işletmesine yönelik Amerika Birleşik Devletleri ve Katar ile yapılan görüşmelerden somut sonuç alınıp alınmadığı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:"Biz şu an itibarıyla Kabil Havalimanı'nın işletilmesiyle ilgili işin başından itibaren olumlu bir yaklaşım içerisinde olduk fakat geldiğimiz noktada, o olumlu gelişmeler bizim açımızdan henüz yok ve biz olumlu yaklaşımımızı koruduk, koruyoruz. Eğer gerçekten bizim prensiplerimize, yaklaşım tarzımıza olumlu bir süreç devam edecek olursa tabii ki biz de buna olumlu yaklaşımı ortaya koyarız bu konuda, Katar başta olmak üzere. Şu an itibarıyla, işte az önce biliyorsunuz, yani buna 'kalıcı' demek herhalde zor ama bir geçici kabine açıklandı, bu geçici kabine nereye kadar devam eder onu da biz bilemeyiz. Bize düşen sadece bu süreci dikkatle takip etmektir. Tüm Afganistan için temennim odur ki hayırlı olsun."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER