Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklama Yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 5 buçuk saat süren kabine toplantısı sonrası açıklama yapıyor. Toplantıda koronavirüsle mücadele, son dönemdeki doğal afetler, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları ve Afganistan'daki gelişmelerin ele alınması bekleniyordu.

Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklama Yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 5 buçuk saat süren kabine toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

s-8bac988e8814a8add222502a97cfba905378c4
Toplantıda koronavirüsle mücadele, son dönemdeki doğal afetler, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları ve Afganistan'daki gelişmelerin ele alınması bekleniyordu.

Canlı yayın

Canlı yayın Canlı yayın 611e863dce6eefee7002596d.jpg
Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:Bugün eğitimden ekonomiye bir çok konuyu toplantıda ele aldık.Neredeyse 4 haftadadır küresel çapta olan yangınlar da ele alınmıştır. Ülkemizdeki yanlarda büyük hasarlar meydana gelmiştir. Avrupa da yangınlarla uğraşmaktadır.En azından bir kısmında terör örgütlerinin sabotaj şüphesi olmakla beraber genel bir afet hali ile karşı karşıya bulunduğumuz açıktır.Ülkemizde 2021 yılında 54 farklı ilde çıkan yangınlar yaklaşık 150 bin hektar alanı etkilemiştir. Yangınlara karşı devletimiz ilk andan beri çalışmaya başlamış ve halkımızın yanında yer almıştır.

"Ormanlar kesinlikle bir başka amaç için kullanılmayacak"

s-6172c987a2e78c8d1d6240bb32527db00534f8
Yangınlarda yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak sadece Antalya ve Muğla’da 2 bin 486 bağımsız bölüm belirlenmiştir. Evleri tamamen kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımıza evleri en geç 1 yıl içinde teslim edilecektir. Yanan ormanlar tekrardan canlandırılacak, kesinlikle bir başka amaç için kullanılmayacaktır.Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza birçok destekte bulundu. Afetlerden de gereken dersi çıkardık. Böyle büyük afetlere karşı daha hazır olunmasını sağlayacağız.

Sel felaketi

s-bf825187f5af808a1a1b5dcbdb8fb59a188de4
İmardan ve yapıdan kaynaklanan sorunlar var. Ancak karşımızda tarihte ender görülen bir afet olduğunu görmezden gelemeyiz.Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketiyle ilgili de gerekli adımlar atılmıştır. Böylesi büyük yağışlara hiçbir alt yapının dayanması mümkün değildir.Sel bölgesine yapılacak olan evlerin planları hazır, yakında inşaat çalışmaları başlayacak.Sel felaketinin yaşandığı üç ilimize toplam 73 milyon lira ödenek gönderildi.Sel felaketinin izlerinin silinmesi için AFAD bünyesinde bir yardım kampanyası başlattık. Biz de bakanlarımız ve diğer çalışma arkadaşlarımızla birlikte 7 milyon 430 bin liralık bir katkıyla bu kampanyaya iştirak etme kararı aldık.Deprem konusunda zaten halihazırda bir program yürütülüyor. Bunu sel ve yangın konusunda da gerçekleştireceğiz ve gerekli adımları atacağız.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER