Erdoğan Mesajını Dolaylı Yoldan Verdi: 'Mili Andımız İstiklal Marşı'dır'

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Danıştay'ın öğrenci andını iptal eden kararına gösterdiği tepkinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklama merak ediliyordu.

Erdoğan Mesajını Dolaylı Yoldan Verdi: 'Mili Andımız İstiklal Marşı'dır'

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Danıştay'ın öğrenci andını iptal eden kararına gösterdiği tepkinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklama merak ediliyordu. Erdoğan doğrudan karara değinmedi ancak İstiklal Marşı için "Milli andımız" dedi. 

s-cb9165ea6a73c58add6f518e3fda4d4a0bf17c
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'ne katıldı.Terörle mücadele harekatlarında şehit ve gazi olan askerlerin bu toprakları vatan yapma mücadelesinin son neferleri olduğunu belirten Erdoğan, "Bazıları sanıyor ki biz bu mücadeleyi yürütmesek karşılarımızdakiler gizli açık saldırılarından vazgeçecekler. En küçük gevşeklik gösterdiğimiz gün Sevr'den beter dayatmalarla karşımıza çıkacaklardır. Türkiye hep güçlü olmak mecburiyetindedir" dedi. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü kutlayan Erdoğan, "Bu toprakları vatan yapabilmek için İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye kadar nice savaşlar verdik. Ecdadını unutmayan bir nesil var. Çanakkale'de bir hilal uğruna çok güneşlerimizi kaybettik ama karşılığında istiklalimizi ve istikbalimizi kurtardık. Çanakkale Savaşları hem İstiklal Harbimiz girizgahı olması hem de milletimizin topyekün kıyamını ifade etmesi açısından ayrı bir önem sahiptir. O muhteşem zafer kazanılmamış olsaydı Allah korusun büyük bir felaketle karşı karşıya kalacaktık" ifadelerini kullandı.

"Milli andımız İstiklal Marşı"

s-dbe5110526ecdf1c7eb71eb275231fd36bfcce
"Binlerce yıllık devlet geleneğimizden aldığımız Anadolu'yu imanları ve irfanlarıyla yurt yapan Yunus Emre ve Hacı Bektaş Yılı olarak kabul ettik" diyen Erdoğan, bu senenin aynı zamanda İstiklal Marşı yılı olduğunu hatırlattı. Erdoğan, "Milli andımız olan İstiklal Marşı'mız bize niçin birlik olmamız, vatanımıza sahip çıkmamız, devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor" dedi.

"Andımızdan vazgeçmeyiz"

s-cf0283d978370fd8f162e82e772258ff68daf2
AKP'nin Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Başkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay'ın Andımızı kaldıran kararına tepki göstermiş ve "pimi çekilmiş bomba" benzetmesi yapmıştı.Bahçeli, bugün de MHP'nin 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine Andımız üzerinden yönelttiği eleştirilere tepki gösterdi ve "Türküm deriz, çalışkanım diye sesleniriz, adımızdan, aklımızdan, anılarımızdan ve andımızdan bu şu istedi diye asla vazgeçmeyiz" dedi.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin güven
Emin güven - 2 yıl Önce

Türklük ile Müslümanlığı ayrı imiş gibi veyahut Türk kavmine islamın önüne geçiyor, evhamıyla yaklaşım cahil Müslümanlık alâmetidir. Öteyandan Türklüğü aşırı önemsiyor görünümü vermek de Milli birliğe hizmet değildir. Çünkü bu gibi ayrıntıların, fitne bozgunculuk erbabının pek sevdiği FIRSATLARDIR.DİKKAT DERİM.

SIRADAKİ HABER