Erdoğan: 'Sosyal Medya Mecralarının Tamamen Kaldırılmasını, Kontrol Edilmesini İstiyoruz'

Define ve Maliye Bakanı Patent Albayrak'ın yeni doğan çocuğuyla ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının, asalet suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düze.

Erdoğan: 'Sosyal Medya Mecralarının Tamamen Kaldırılmasını, Kontrol Edilmesini İstiyoruz'

Define ve Maliye Bakanı Patent Albayrak'ın yeni doğan çocuğuyla ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının, asalet suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor" dedi.

s-939840be873d54928504c0da66305a06d586c0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.Ekim sonunda ilçe kongrelerini, sonrasındaki dört ayda il kongrelerini bitirerek 7. Herzamanki Büyük Kongre tarihini açıklayacaklarını bildiren Erdoğan, "Nasipse, ağustos ayının sonundan itibaren kongrelerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

"Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır"

"Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır" "Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır" 5efc5d72b78e735119933e4d.jpg
Erdoğan'ın açıklamlarından öne çıkanlar şöyle"Bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldırgan bu alçakların peşini bırakmayacağız. Neden YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix şu bu gibi sosyal medyalara aleyhinde olduğumuzun ne seslenmek olduğunu anlıyor musunuz? Yalanın, iftiranın, şahsiyet haklarına saldırının, itibar suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, ülkeye bu nesil mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal ağ mecralarının tamamen kaldırılmasını, teftiş edilmesini istiyoruz. İnternet mecralarını kullananlar, suç işleme konusunda layüsel değildir. "

"Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir"

s-6d63c0618fa3d2a082a6eb6a433e63d19830a7
"İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir lahza önce yasal ve finansal muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve finansal yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız. Hukuk devleti ilkesi, demokrasinin vazgeçilmez şartıdır. Ana bu konuda gerekeni yapmazsak demokrasiye ve hukuka tutarsız davranmış oluruz."

Geçtiğimiz hafta gençlerle görüşen Erdoğan, 'Sosyal medyadan dehşet etsek böyle etkin kullanmazdık' demişti

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası sosyal medyadan da yorumlar geldi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER