Erdoğan: Terör örgütüne destek verenler dökülen kana ortaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nin son gününde Bali Uluslararası Konferans Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan: Terör örgütüne destek verenler dökülen kana ortaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nin son gününde Bali Uluslararası Konferans Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan açıklamarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Beyoğlu'ndaki terör saldırısıyla ilgili soru üzerine Erdoğan şunları söyledi: 

"İstiklal Caddesi'nde pazar günü meydana gelen terör saldırısı sonrasında doğrudan telefon ve mesaj yoluyla taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"2'si çocuk, 6 sivilin hayatını kaybettiği bu alçak saldırı, terörün kanlı ve çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. DEAŞ'la mücadele bahanesi altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır. Bölücü terör örgütü, Suriye ve Irak'ta köşeye sıkıştıkça çaresizliğini bu tür kalleş eylemlerle gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar, kimin arkasına saklanırsa saklansınlar teröristler kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır. Nitekim emniyet birimlerimiz, hain saldırının faili olan teröristi ve işbirlikçilerini kısa sürede yakalamışlardır.

Ülkemizin ve bölgemizin geleceğinde terörün hiçbir türlüsüne yer olmadığının altını tekrar çizmek istiyorum. Terör tehdidini kaynağında bertaraf etme stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Tüm dost ve müttefiklerimizin de Türkiye'nin bu haklı mücadelesine samimi desteğini bekliyoruz. Bir kez daha terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum."

Erdoğan: Rusya'nın açıklamasına saygı duymak durumundayız

 

İşte Taksim katilinin bombayı bıraktığı o an

 

Taksim'deki terör saldırısının tüm detayları! PKK saldırı emrini, Aynularab'tan verdi...

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER