Erkan Baş, Bahçeli'ye Tepki Gösterdi: 'Ahmet Şık, Öldüremediğiniz Metin Göktepe'dir'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Ahmet Şık için “Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Erkan Baş, Bahçeli'ye Tepki Gösterdi: 'Ahmet Şık, Öldüremediğiniz Metin Göktepe'dir'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Ahmet Şık için “Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Baş, Ahmet Şık öldüremediğiniz Metin Göktepe’dir" dedi.

s-d42ea7e7aabbd7db627b28499d070f6b2cddcb
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'deki haftalık basın toplantısında konuştu. Baş, TİP Milletvekili Ahmet Şık hakkında soruşturma ve HDP hakkında kapatma davası açılmasına tepki gösterdi.Baş, halka karşı işlenen suçların arka arkaya ifşa olduğu bir dönemden geçtiklerini belirtti. Birçoğu, yıllardır ülkenin onurlu gazeteci, aydın ve akademisyenlerin dile getirdiği suçların, bu kez bir suç örgütü liderince anlatıldığını söyleyen Baş, işlenen yüzlerce suçun ortaya çıktığını ancak tek bir soruşturma bile açılmadığını, yargının harekete geçmediğini dile getirdi.

"Ahmet Şık gazeteciliğin medarı iftiharıdır

"Ahmet Şık gazeteciliğin medarı iftiharıdır "Ahmet Şık gazeteciliğin medarı iftiharıdır 60bfaa80e583d7e646a29f6b.jpg
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında "katil devlet" diyen TİP Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef alarak “Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu” demişti. Baş, Bahçeli'nin bu sözlerine tepki gösterdi. Ahmet Şık'ın Türkiye'de gazeteliğin medarı iftiharlarından biri olduğunu söyleyen Baş, "Kontrgerilla, devlet içindeki çeteler, tarikat-ticaret-iktidar bağlantıları hakkında buldukları, yazdıkları, söyledikleri bu ülkenin araştırmacı gazetecilik tarihine geçmiştir.  Bu kendini bilmezlerin, derin devletin sözcülerinin hakaretlerini de onur nişanesi olarak taşır" dedi.  Baş, şöyle devam etti:“Mezarlıkta olurdunuz diye tehdit edenlere sesleniyorum, Ahmet Şık öldüremediğiniz Metin Göktepe’dir, öldüremediğiniz Ugur Mumcu, öldüremediğiniz Hrant Dink’tir. Siz ezelden beri katledilen gazetecilerin, faili meçhul siyasi cinayetlerin arkasındaki ellersiniz. Biz şimdi toprağın altında olan size teslim olmayanların mücadele arkadaşlarıyız. Meclis’te ne işi var diye soranlara bir kez daha söylüyorum, halktan görev aldık, hırsızları, çetecileri, halkın parasına, toprağına çökenleri rahat bırakmamak için buradayız. İşimiz, sizden hesap sormak, gerçekleri yüzünüze de haykırmak.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER