Ermenistan Başbakanı Paşinyan: 'Türkiye ile Kara ve Tren Yolunu Tekrar Başlatmayı İstişare Etmeye Hazırız'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme olasılığını gördüklerini söyledi. Erivan’da gündemdeki konulara ilişkin hükümet toplantısında değerlendirmelerde bulunan Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erm.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: 'Türkiye ile Kara ve Tren Yolunu Tekrar Başlatmayı İstişare Etmeye Hazırız'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme olasılığını gördüklerini söyledi.

s-d973248c2c861a35a117aa18bdb2372f65c44b
Erivan’da gündemdeki konulara ilişkin hükümet toplantısında değerlendirmelerde bulunan Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik açıklamalar yaptığını belirterek, “Bu açıklamalarda Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme olasılığını görüyoruz. Türkiye ile ilişkileri normalleştirme, kara ve tren yolu ulaşımını tekrar hayata geçirmeyi istişare etmeye hazırız. Böyle bir görüşmeye hazırız ve bunu daha da genişletebiliriz” diye konuştu.

'Rusya yardıma hazır'

s-ca944cad665e81211537864536bd215d1e9ec7
Paşinyan, söz konusu istişarelerle bölge bağlantılarının tüm yönlerde sağlanabileceğini anlatarak “Rusya bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu beyan etti. Avrupa Birliği, özellikle Fransa ve ABD de bu süreçle ilgileniyor. Hindistan ve Çin’in de bölgedeki ulaşımın tekrar hayata geçmesine yönelik yaklaşımları belli.” ifadelerini kullandı.Ayrıca Paşinyan, bölgede kuzeyden güneye ulaşım koridoruna yönelik planların da İran ve Gürcistan’la yapılan görüşmelerde özel bir yer tuttuğunu sözlerine ekledi.

Erdoğan ne demişti?

s-e9db9f28f0ea4d3802a2bc6b066fff32a1387c
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt'in 950. yıldönümü nedeniyle 25 Ağustos’ta Ahlat'ta Büyükelçilerle Buluşma Programı'nda yaptığı konuşmada "Bölgemizde süre giden gerilimleri suhuletle çözüme kavuşturmak için ikili ve çok taraflı olarak pek çok adım attık. Dağlık Karabağ’daki işgalin sona ermesiyle birlikte bölgemizde kalıcı barış adına yeni bir fırsat penceresi açıldığını, Ermenistan’ın bunu değerlendirmesi halinde bizim de gerekeni yapacağımızı ifade ettik" demişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER