Ermenistan Yine Gence'yi Vurdu: 12 Can Kaybı, 40'tan Fazla Yaralı

Ermenistan güçleri bir kez daha Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerini füzelerle hedef aldı.

Ermenistan Yine Gence'yi Vurdu: 12 Can Kaybı, 40'tan Fazla Yaralı

Ermenistan güçleri bir kez daha Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerini füzelerle hedef aldı. Çok sayıda ev ve işyeri yıkıldı. Azerbaycan Başsavcılığı 12 sivilin hayatını kaybettiğini, 40'tan fazla yaralı olduğunu aktardı. Ayrıca hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk olduğu kaydedildi. 

s-686774e5317ec32eb4130ad309e0456a42c3bb
Anadolu Ajansı, çok sayıda sivilin enkaz altında kaldığını bildirdi.Sputnik Azerbaycan muhabiri ise Gence'nin yanı sıra Mingeçevir kentinin de vurulduğu bilgisini verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, 20'den fazla evin yıkıldığını duyurdu

CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk'ün enkaz alanından yaptığı yayın

Fulya Öztürk: 'Küçücük bir bebek çıktı. Cansız bedenine dokundum. O kadar kötüydü ki'

Fulya Öztürk: 'Küçücük bir bebek çıktı. Cansız bedenine dokundum. O kadar kötüydü ki'Fulya Öztürk: 'Küçücük bir bebek çıktı. Cansız bedenine dokundum. O kadar kötüydü ki' 5f8a1bbea8d73a831f91947d.jpg

Ermenistan: Azerbaycan'a yönelik ateş açmadık

Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Shushan Stepanyan, "Azerbaycan askeri-sivil liderliğinin açıklamalarına yanıt: Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından ya da Ermenistan Silahlı Güçleri tarafından Azerbaycan'a yönelik ateş açılmamıştır" açıklamasında bulundu.

Hikmet Hacıyev, saldırıda 35 sivilin yaralandığını ve 2'si çocuk 5 sivilin öldüğünü duyurdu

"Saldırıda SCUD balistik füzeleri kullanıldı"

Hacıyev ayrıca Gence'ye atılan füzelerin SCUD/Ebrus Taktik Balistik füzeleri olduğunu söyledi. Olay yerinden toplanan parçaların bunu kanıtladığını bildiren Hacıyev "Yoğun sivil nüfusun bulunduğu bir bölgeyi SCUD füzesiyle hedef almak, Ermenistan'ın siyasi ve askeri liderlerinin ahlaksızlığını ve şizofrenik kafa yapılarını gösteriyor" dedi.

Azerbaycan Başsavcılığı: 12 kişi hayatını kaybetti

s-57680dc4374c7c509cf91cf834ee479b8ccce5
Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybeden sivillerin sayısının 12'ye yükseldiğini bildirdi.Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun gece saatlerinde Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği belirtildi. Sivillerin bulunduğu bölgelere atılan füzelerden birinin çok katlı binaya isabet etmesi sonucu 12 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği, 40'tan fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.Ermenistan'ın saldırısında çok sayıda ev, iş yeri ve aracın da zarar gördüğü bildirildi.

Türkiye'den ilk tepki Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi: 'Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor'

CHP lideri Kılıçdaroğlu: 'İnsanlık suçu işleyen Ermenistan’ı şiddetle kınıyorum'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Bu katliamlar karşılıksız kalmayacak'

BM sivillere yönelik saldırıyı kınadı

s-dabca2fffc73c50fe1ebae261609128d2b2045
Birleşmiş Milletler (BM), Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalardan ve sivil nüfusa etkilerinden derin endişe duyulduğunu belirterek, sivillere yönelik her türlü saldırıyı güçlü şekilde kınadı. BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısına ilişkin, Genel Sekreter Antonio Guterres'in devam eden çatışmalardan derin endişe duyduğunu söyledi. Guterres'in Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve her iki tarafa da ateşkesin tam olarak uygulanması konusunda net mesaj verdiğini kaydeden Haq, BM'nin talep edilmesi durumunda insani yardımlara ve taraflarla çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Gence'ye yönelik geçtiğimiz günlerde de saldırılar düzenlenmişti

Azerbaycan, Ermenistan'ın Gence'de Sivilleri Bombaladığını Duyurdu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER