Ertuğrul Özkök: 'Ayasofya'nın İmamı Boynukalın'ın Açıklamalarının Sonucunu 15 Gün Sonraki Anketlerde Görürüz'

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın'ın kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili "Bu açıklamanın 'Türkiye’de kadın hareketine büyük katkıda bulunacağına eminim'.

Ertuğrul Özkök: 'Ayasofya'nın İmamı Boynukalın'ın Açıklamalarının Sonucunu 15 Gün Sonraki Anketlerde Görürüz'

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın'ın kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili "Bu açıklamanın 'Türkiye’de kadın hareketine büyük katkıda bulunacağına eminim'. Bunun ilk sonucunu da 15 gün sonraki anketlerde görürüz” görüşünü dile getirdi.

s-6899039a3a0f391fa0961aabb9409e1b36fe09
Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısının "Dünya Kadınlar Günü'nde en hayırlı konuşma İmamdan" başlıklı bölümünde, Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın, kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı paylaşıma değindi.Özkök yazısında, şu ifadelere yer verdi:
"Ayasofya’nın öyle bir imamı var ki... Herkes kızıyor bense 'Devam imam efendi' diyorum. Neden mi? Çıkıp bir konuşma yaptı ve dedi ki: '1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün...'  Yani açıkça, Anayasa’dan laikliğin kaldırılması çağrısı yaptı...

'Türk diline 'sloganik' gibi harika bir kelimeyi kazandırdı'

s-88ef5d59952bd86a02a95abd8f7e9eed23dec0
"Bu açıklamasından 15 gün sonra bir anket sonucu yayınlandı. Türkiye’de 'Laik rejimde yaşamak isteyenlerin oranı yüzde 75’ten yüzde 81’e çıkmış' Dün de Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çıkıp bir konuşma yaptı.   Bu defa, 'Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır' dedi. Türk diline 'sloganik' gibi harika bir kelimeyi kazandırdı... Ama dahası, bu açıklamanın da 'Türkiye’de kadın hareketine büyük katkıda bulunacağına eminim'. Bunun ilk sonucunu da 15 gün sonraki anketlerde görürüz..."

Ne olmuştu?

Ayasofya İmamı Boynukalın'dan 'Kadın Cinayetleri' Açıklaması: 'Sloganik Medya Propagandası' -

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yüzlerce Yıl Önce: Gladyatörler Kenti'nde Dikkat Çeken Ürün Fiyatları - Soylu: 'Kamuoyunun Pek Bilmediği Bir Şey Anlatayım, PKK'nın İç Yazışma Dili Türkçedir' - Akit Yazarı: 'Bara Giden Kadın Öldürülünce, Suçlusu Dindar İnsanlar Oluyor'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER