Eşini ve Çocuğunu Kaynar Suyla Haşlayan Adama 'İyi Hal' İndirimi!

Konya'da, sabah kahvaltı için uyandıran eşi Rukiye Ay ile kızı Eylül Ay'ı üzerlerine kaynar su dökerek haşlayan Ali Ay önce 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eşini ve Çocuğunu Kaynar Suyla Haşlayan Adama 'İyi Hal' İndirimi!

Konya'da, sabah kahvaltı için uyandıran eşi Rukiye Ay ile kızı Eylül Ay'ı üzerlerine kaynar su dökerek haşlayan Ali Ay önce 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 3 yıl 9 aya indirdi.

s-db69831acea6b931f8cbca832171c1ad0cf54e
Olay, 9 Ocak günü Merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesinde meydana geldi. Rukiye Ay, 6 yıllık eşi Ali Ayı kahvaltı yapması için uyandırınca tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ali Ay, çaydanlıktaki kaynar suyu eşinin üzerine döktü. Bu sırada sıcak su, kızları Eylül’ün de ayaklarına sıçradı.Kızını kucağına alıp, komşularının evine sığınan Rukiye Ay, ihbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesi sonrası Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.Olayın ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali Ay, Cumhuriyet Başsavcılığı ve eşinin avukatının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Savcılık tarafından hazırlanan, sıcak suyun ‘silah’ olarak değerlendirilmesi istenilen iddianamede Ay’ın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ay’ın ayrıca eşini tehdit ettiği için 2 yıldan 5 yıla kadar da hapsi istendi.

Ne olmuştu?

Kahvaltı İçin Uyandıran Eşi ve Çocuğunu Kaynar Suyla Haşladı, Serbest Kaldı! -

"O bana saldırdı"

s-867b18d5f806e0f1d3060d144789d26484c37f
Tutuklu sanık Ali Ay’ın 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davasının karar duruşmasına cezaevinden SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.Ay, savunmasında, ”Bu zamana kadar ben eşime tokat bile atmadım. Ben ona değil, o bana saldırdı. Böylelikle elimdeki çaydanlık döküldü. Ben olayı bilerek yapmadım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

İyi hal indirimi aldı

s-96308efdc180b51f62ecdeab6eb5ffda633227
Mahkeme heyeti, Ali Ay’a ‘silahla canavarca hisle eşe karşı kasten yaralama’ suçundan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.Mahkeme, Ay’ın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurup cezasını 3 yıl 9 aya indirdi, kızı Eylül’e karşı ‘taksirle yaralama’ suçundan da bin 500 lira ceza verdi. Ay, tehdit suçlamasından ise beraat etti.

"Olan benim çocuğuma olacak, annesiz kalacak"

s-152c3097b8455667d80717293437d7023b07c9
Karardan sonra açıklama yapan Rukiye Ay, "Kadının canının ne kadar ucuz olduğunu anladım ben bu kararla. Ben hala o izleri taşıyorum vücudumda. Çocuğum hala psikolojisini düzeltemedi. Bu kadar az olmamalıydı. Zaten 5,5 aydır yatıyordu. Belki bir dilekçeyle tahliye olacak. Çocuğunu görmek isteyecek. Ben hala can güvenliğimin olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar kısa süre cezaevinde kalması ona cesaret verecektir. Bana daha önce de dedi. 'Yapacağımı yaparım, alacağım 5 sene 3 sene, yatarım' demişti. Ama 5 sene bile alamadı. Yarım kalan işini muhtemelen tamamlayacak. Olan benim çocuğuma olacak, annesiz kalacak. Bu kararlar birçok erkeğe de cesaret veriyor. Bu karara itiraz edeceğim" dedi.

Ayrıca bakınız

Ayşe Tuba Arslan'ı Satırla Katleden Caniye 'Haksız Tahrik' İndirimi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER