Eski Belediye Başkanı 'Buraya Yapılan HES, Her Halükarda Bozkurt'un Başına Bela' Demiş...

Kastamonu Bozkurt'ta çok sayıda ölüme yol açan sel felaketi ile ilgili 'HES' iddiaları gündemdeki yerini korurken ilçenin eski belediye başkanının yıllar önce "Buraya yapılan HES her halükarda Bozkurt'un başına bir bela" dediği ortaya çıktı. Sosyal medyada pek çok kişi, Bozku.

Eski Belediye Başkanı 'Buraya Yapılan HES, Her Halükarda Bozkurt'un Başına Bela' Demiş...

Kastamonu Bozkurt'ta çok sayıda ölüme yol açan sel felaketi ile ilgili 'HES' iddiaları gündemdeki yerini korurken ilçenin eski belediye başkanının yıllar önce "Buraya yapılan HES her halükarda Bozkurt'un başına bir bela" dediği ortaya çıktı.

s-081db3bb574d9d845caf571ee229a65949536c
Sosyal medyada pek çok kişi, Bozkurt'un içinden geçen Ezine Çayı üzerindeki HES barajının aşırı yağış sonrası patladığını iddia etmişti.

Kullanıcılar iddialarına dayanak olarak ise buna benzer sel görüntülerini göstermişti.

Kullanıcılar iddialarına dayanak olarak ise buna benzer sel görüntülerini göstermişti. Kullanıcılar iddialarına dayanak olarak ise buna benzer sel görüntülerini göstermişti. 61168f9431aac2125b775394.jpg

Bakan Soylu, HES iddialarını yalanladı

s-ee3471e3a73687ef8e6bc3174976499b4f5cf9
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak şunları söylemişti:"Vatandaşlarımız bana 'HES patladı' diyor. Bir baraj olacak da siz kapak açacaksınız o baraj boşalacak yukardan aşağı gelecek. Ben de bunu izah etmeye çalışıyorum. Böyle bir mekanizma yok, hazne yok. Hakikaten yağmur çok güçlü bir yağmurdu. Aynısı geçen sene Derile'de de olmuştu. Orada böyle bir mekanizma da yok."

Bozkurt'un bir önceki belediye başkanı ne demişti?

s-c2a6699fb6301fd42e8e20f00df5bf667746cf
2014 - 2019 yılları arasında Bozkurt'un belediye başkanlığını yapan MHP'li Abdullah Ekeş, 2015 yılında yayımlanan bir açıklamasında bölgedeki "HES'ten dolayı artık köylerimiz kayıyor" diyerek şu ifadeleri kullanmış:"Burası heyelanın en çok olduğu bölge, zemini zaten kaygan. Bozkurt'tan Kastamonu'ya ilerlerken yolun sağ tarafına bir bakın. Yara yara gelmiş, düşüm sağlamış, düşüm sağladığı yerde en az üç defa su baskını oldu. Üç tane köy kayıyor. HES bittikten sonra HES durduruldu. İyi de 6 ay evvelden neden durdurulmadı? Şu anda köylerin ulaşımı söz konusu değil. Bu bölgede Çatalzeytin'e yapılan HES çok başarılı bir HES… Bozkurt ve Cide'de yapılan HES bir rezalet. Buraya yapılan HES her halükarda Bozkurt'un başına bir bela. İnşallah yanılıyorumdur ama ben çalışacağına inanmıyorum." AFAD: Sel Nedeniyle Kastamonu ve Sinop'taki Can Kaybı 31'e Yükseldi - 8 Katlı Ölçer Apartmanı Enkazında Endişeli Bekleyiş Sürüyor - Kastamonu'ya Giden CHP'li Altay: 'AFAD'a Yapılan 329 Kayıp Başvurusu Var'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER