Eskişehir'de Onlarca Kişinin PCR Testleri Karıştı! Valilik Devreye Girdi...

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 90 kişinin Kovid-19 PCR test sonuçlarının veri giriş programında yapılan hatayla karıştığı iddia edildi.

Eskişehir'de Onlarca Kişinin PCR Testleri Karıştı! Valilik Devreye Girdi...

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 90 kişinin Kovid-19 PCR test sonuçlarının veri giriş programında yapılan hatayla karıştığı iddia edildi. Testi pozitif olmasına rağmen veri giriş hatasıyla kişilerin PCR testleri negatif görünürken, negatif olanlar ise pozitif olduğu sanılarak evlerinde ilaç tedavisine alındı. Eskişehir Valiliği de konuyla ilgili inceleme başlattı.

s-8224b13e3d6a6d3791a2f0bffd9d158f1ba59e
Eskişehir’de koronavirüs tedavisi sağlayan üç hastaneden biri olan Şehir Hastanesi’nde geçen perşembe günü 90 kişiye Kovid-19 PCR testi yapıldı. Test sonuçlarının bilgisayar programına veri girişi yapılan sistemde iddiaya göre blok halinde tümü negatif yada pozitif olarak hatalı olarak işaretlendi. Aslında testi negatif olanlara ‘pozitif’ olduğu bilgisi verilirken, ‘negatif’ olanlara ise test sonuçlarının pozitif olduğu bilgisi verildi. Test sonuçlarının sisteme aktarılmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri, sistem üzerinden PCR testi pozitif çıkanlarla ilgili prosedürü işleterek evlerinde tedavi olacaklara ilaç verdi.

Test sonuçlarının hatalı olduğu ise yapılan kontrollerle fark edildi.

s-29adad63df8ccd6035d95468d8332b7fc68f9a
Filyasyon ekiplerince testi karıştırılan 90 kişi aranarak yanlışlık olduğu ifade edildi. Testi karışan kişilere yeniden test yapılacağı, Eskişehir Valiliği’nin de konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Cüneyt Özdemir, “Bu Tweet Bir ‘Sanat Eseri’dir” Tweetini 10.000 Dolara Sattı! Tepkiler Gecikmedi - Genç Kadına 'Sen Niye Bu Fotoğrafı Beğendin' Dayağı - Türkiye ile Azerbaycan Arasında Kimlikle Seyahat 1 Nisan'da Başlıyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER