Etiketin Altından Farklı Tarih Çıkıyor! Kovid-19 Hastalarına Bayat İlaç Verildiği İddiası Gündemde

Sağlık Bakanlığı'nın bazı Kovid-19 hastalarına son kullanma tarihi geçmiş ilaç verdiği iddia ediliyor.

Etiketin Altından Farklı Tarih Çıkıyor! Kovid-19 Hastalarına Bayat İlaç Verildiği İddiası Gündemde

Sağlık Bakanlığı'nın bazı Kovid-19 hastalarına son kullanma tarihi geçmiş ilaç verdiği iddia ediliyor. Pek çok vatandaş verilen ilaçların üstündeki etiketi kaldırdığında farklı bir tarihle karşılaşıyor. s-ec9daa00245ac52e225167b359a5f608048181
Sosyal medyada ortaya atılan iddialara göre filyasyon ekipleri, koronavirüse yakalanan vatandaşlara son kullanma tarihi geçmiş ilaç dağıtıyor.Pek çok vatandaş tedavi için kullandıkları "favipiravir" etken maddeli ilacın üzerine yapıştırılmış tarih etiketini kaldırınca kutunun üzerinde geçmiş bir tarih ile karşılaşıyor.

Duygu Arıcı adındaki Twitter kullanıcısının paylaştığı fotoğraflar.

Arıcı'ya yanıt veren çok sayıda Twitter kullanıcısı, kendilerine verilen ilaçların fotoğraflarını paylaştı.

Antalya'da iki hasta CİMER'e başvurdu

s-9be97f77c17956079acd910aaac786f76efbbe
Fotoğraf: Gazete DuvarGazete Duvar'ın aktardığına göre Antalya’da koronavirüse yakalandıktan sonra karantinaya alınan M.Ç. ve Mustafa İnan adlı iki vatandaşa da filyasyon ekibi tarafından bayat ilaçlar verildi. M.Ç.’ye verilen ilacın son kullanma tarihinin üzerinden 5 ay, Mustafa İnan’a verilenin ise üzerinden 11 gün geçmişti.

CİMER'e başvurdular

Bu durum sonrası 23 yaşındaki M.Ç. ve 24 yaşındaki Mustafa İnan, kendilerine bayat ilaç verildiği şikayetiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurdu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER